Baza științifică a balonului gastric Allurion: cum ajută la pierderea în greutate

VA Press

Descopera secretele acestei tehnologii moderne

În căutarea constantă a soluțiilor eficiente de pierdere în greutate, balonul gastric Allurion a apărut ca o opțiune promițătoare și o soluție non-chirurgicală. Dar care este fundamentul științific din spatele acestui dispozitiv inovator și cum ajută el la pierderea în greutate? Să explorăm principiile științifice care stau la baza eficienței balonului gastric Allurion în a ajuta indivizii de aproape orice vârstă să scape de kilogramele în exces.

Balonul gastric Allurion funcționează pe principiul simplu al controlului porțiilor de hrană. Când o persoană consumă mai puține calorii decât are nevoie corpul său, are loc pierderea în greutate. Balonul acționează ca un instrument pentru a facilita această reducere de calorii, prin ocuparea spațiului în stomac, ducând la o senzație de sațietate și la reducerea apetitului. Acest mecanism este crucial în limitarea supraalimentării și promovarea unor obiceiuri alimentare mai sănătoase.

Plasarea balonului gastric Allurion implică o procedură simplă. Balonul dezumflat este înghițit sub forma unei capsule mici (asemănătoare unui medicament ca formă), ghidată de un tub subțire. Odată ajuns în stomac, balonul este umplut cu o soluție. Pe măsură ce balonul se extinde, acesta ocupă spațiu, creând o senzație de sațietate. Acest sentiment de plinătate le permite persoanelor să consume porții mai mici în timpul meselor, ceea ce duce la un aport caloric redus.

Dimensiunea și volumul balonului gastric Allurion sunt calibrate cu atenție pentru a obține rezultate optime. Balonul ocupă o porțiune semnificativă a stomacului, limitându-i capacitatea de a reține alimente. Această restricție face ca persoanele să se simtă sătule mai repede și să fie mulțumite cu mese mai mici. Prin reducerea cantității de alimente consumate, balonul ajută la crearea unui deficit caloric, care este esențial pentru pierderea în greutate.

Balonul gastric Allurion actioneaza și în procesul digestiv. Încetinind golirea stomacului, balonul extinde senzatia de satietate chiar si după o masă mică. Această senzație prelungită de sațietate îi ajută pe indivizi să reziste nevoii de a avea gustări sau de a mânca în exces între mese, susținând și mai mult eforturile lor de scădere în greutate.

Mai mult decât atât, prezența Balonului Gastric Allurion în stomac declanșează modificări fiziologice care contribuie la pierderea în greutate. Aceasta stimulează eliberarea de hormoni care reglează foamea și sațietatea, cum ar fi grelina si leptina. Prin modularea acestor semnale hormonale, balonul ajută la suprimarea poftei de mâncare și la controlul poftelor.

Durata plasării balonului gastric Allurion este un aspect cheie al eficacității acestuia. Pe parcursul a aproximativ 16 saptamani, indivizii au ocazia să-și recalibreze obiceiurile alimentare, să redimensioneze porțile și să adopte un stil de viață mai sănătos. Această intervenție temporară servește ca un impuls pentru eforturile de scădere în greutate, oferind indivizilor instrumentele și motivația necesare pentru a-și continua munca chiar și după ce balonul este îndepărtat.

Este important de reținut că balonul gastric Allurion nu este o soluție independentă pentru pierderea în greutate. Pentru a-și maximiza eficacitatea, ar trebui să fie combinat cu un program cuprinzător de gestionare a greutății, care include modificări ale dietei, activitate fizică și schimbări de comportament. Prin abordarea mai multor aspecte ale pierderii în greutate, se promovează succesul pe termen lung și participanții la program pot să-și mențină realizările de scădere în greutate chiar și după ce balonul a fost eliminat.

În concluzie, balonul gastric Allurion folosește principii științifice clare pentru a ajuta persoanele în eforturile lor de slăbire. 

Iată, precum într-un calendar, cum va decurge acest plan:

  • Capsula este înghițită sub atenta observație a unui medic (procedura durează 15 minute și nu necesită endoscopie sau anestezie)
  • Odată ajunsă în stomac, capsula se desface și rezultă balonul ce va fi umplut cu 550 ml de lichid (acest proces se întâmplă printr-un cateter care rămâne atașat de capsulă în acest moment, și care va fi detașat ulterior, după ce medicul se asigură că balonul este plasat corespunzător)
  • Balonul rămâne în stomac aproximativ 16 saptamani, timp în care vei fi într-un proces continuu de slăbire
  • La sfârșitul celor aproximativ 16 săptămâni, o parte din învelișul balonului se topește, lichidul se golește, iar membrana balonului este eliminată natural, prin scaun.
  • Pe tot parcursul programului vei avea parte de consultații din partea medicilor, vei avea acces la un număr de telefon de urgență si vei fi ghidat de către un nutritionist cu scopul de a te ajuta sa faci schimbări radicale și definitive în stilul de alimentatie

Peste 120.000 de oameni au ales folosirea unui balon gastric Allurion – cere și tu un consult gratuit și află ce te așteaptă!