• Home
 • Sănătate
 • Beneficiile consumului de ton conservat, explicate de Dr. Mihaela Bilic

Beneficiile consumului de ton conservat, explicate de Dr. Mihaela Bilic

Beneficiile consumului de ton conservat

Tonul conservat este un aliment remarcabil datorită conținutului său bogat în proteine și redus în grăsimi, o opțiune alimentară deosebită, așa cum subliniază dr. Mihaela Bilic. Este nu doar un produs accesibil, ci și unul plin de nutrienți valoroși, delicios și hrănitor.

Importanța consumului de ton

Nutriționistul evidențiază pe pagina sa de socializare de ce tonul conservat este o alegere excelentă. Tonul este un aliment frecvent consumat sub formă de conservă, fiind o modalitate practică și eficientă de a include pește în dieta regulată.

Tonul proaspăt vs. tonul conservat

 • Tonul proaspăt sau congelat poate fi scump și necesită o pregătire atentă.
 • Peștele gătit excesiv devine greu de digerat, iar cu tonul conservat nu există acest risc, deoarece este deja pregătit.

Calitatea nutrienților din tonul conservat

 • Chiar dacă în conservă se folosesc bucăți mai puțin nobile, valoarea nutritivă rămâne înaltă.
 • Nu există „pește de calitatea a doua”; tonul conservat este la fel de nutritiv și sănătos.

Beneficii nutriționale ale tonului conservat

Comparație cu alte alimente

 • Tonul conservat oferă 25% proteine, sub 5% grăsime și 0% carbohidrați.
 • Este preferabil tonul conservat în saramură, pentru a evita calorii suplimentare din ulei.

Beneficii pentru sănătate și dietă

 • Cu 110 calorii la 100g, tonul se compară caloric cu pieptul de pui, fiind chiar superior, deoarece nu există ton crescut intensiv.
 • Este ideal pentru alimentația sportivilor și în curele de slăbire.

Sugestii de consum

Tonul la conservă se poate adăuga cu ușurință în diverse preparate:

 • Este un „topping” excelent pentru salatele de frunze, orez, cartofi, pizza sau paste.
 • Poate fi inclus în sandvișuri sau transformat într-o pastă gustosă cu unt, măsline verzi și condimente.

Cu un aport de 25% proteine, sub 5% grăsime și 0% carbohidrați, conserva de ton depășește oul, atât din punct de vedere al sațietății (ține de foame și satură), cât și al profilului lipidic (tonul nu are colesterol și grăsimi saturate). De preferat conserva în saramură (suc propriu), nu merită să creșteți aportul caloric din cauza uleiului, fie el și de măsline!

Cu 110cal /100g, tonul este echivalentul caloric al pieptului de pui, ba chiar superior lui, având în vedere că nu există ton crescut intensiv. Pentru alimentația sportivilor și în cura de slăbire, conserva de ton e un produs imbatabil, nu sunt multe alimente care să conțină atât de multe proteine și atât de puțină grăsime. Plus toate mineralele din apa de mare!”, explică dr. Mihaela Bilic,

Ca și sugestie de consum, nutriționistul spune că tonul la conservă este “toppingul” preferat al tuturor salatelor de frunze  dar merge de minune și în salatele de orez, cartofi, pizza sau paste făinoase. Și în sandvișuri se poate pune ton!

De asemenea, aceasta poate fi transformată într-o pastă, cu un pic de unt, măsline verzi, condimente, pe care să o mâncați cu bastonașe de legume proaspete.

Dacă ne săturăm cu legume și ton, facem și economie de calorii, ca să avem ce “să cheltuim” la masa de Crăciun”!, este de părere medicul.