• Home
  • Uncategorized
  • „Beneficiile neașteptate ale ceaiului verde asupra creierului, dezvăluite de Prof. dr. Vlad Ciurea

„Beneficiile neașteptate ale ceaiului verde asupra creierului, dezvăluite de Prof. dr. Vlad Ciurea

Vlad Ciurea

Prof. dr. Vlad Ciurea, neurochirurg de renume, a dezvăluit într-un interviu recent acordat emisiunii „Punctul de Întâlnire” cu Radu Tudor, la Antena 3, beneficiile neașteptate ale consumului de ceai verde asupra funcționării creierului. Specialistul, cu experiențe bogate în Japonia și India, a observat că japonezii, renumiți pentru longevitatea lor, preferă ceaiul verde în locul cafelei. Această băutură, pe lângă faptul că este bună pentru căile urinare, desface legăturile dintre celulele nervoase și contribuie la hidratarea organismului.

În cadrul aceleiași discuții, Prof. dr. Ciurea a subliniat și importanța unei alimentații echilibrate pentru sănătatea creierului. El a menționat că preferă alimente ușoare, precum carnea slabă de curcan, fructele, ciocolata, semințele, nucile și citricele, toate având un rol esențial în susținerea activității cerebrale. Exemplificând cu dieta mediteraneană, bogată în ingrediente simple precum uleiul de măsline, neurochirurgul a evidențiat că acestea contribuie la funcționarea optimă a creierului.

În plus, Prof. dr. Ciurea a vorbit și despre importanța hidratării, subliniind că el însuși consumă zilnic peste 2 litri de apă alcalină, la temperatura camerei, evitând cafeaua și țigările. Acesta a menționat că hidratarea ajută la curățarea organismului și stimulează circulația energiei în corp. Deși recunoaște beneficiile cafelei, neurochirurgul avertizează asupra consumului excesiv, care poate avea efecte adverse asupra întregului organism.