• Home
  • Actualitate
  • Bugetarii spun adio voucherelor de vacanță? Ce ar avea în plan coaliția de guvernare

Bugetarii spun adio voucherelor de vacanță? Ce ar avea în plan coaliția de guvernare

vouchere vacanta e1668586132279

O posibilă schimbare majoră în privința facilităților acordate bugetarilor a generat agitație în rândul acestora. Coaliția de guvernare ia în calcul eliminarea voucherelor de vacanță ca parte a unor măsuri propuse pentru a acoperi deficitul bugetar în creștere.

Deși această propunere a survenit neașteptat, coaliția de guvernare discută serios despre această posibilitate, ceea ce ar putea avea implicații semnificative pentru peste un milion de angajați din sistemul bugetar.

Voucherele de vacanță, în valoare de 1.450 de lei pentru fiecare bugetar, ar putea fi eliminate, potrivit surselor de la Observator News. Această măsură vine în contextul unor eforturi de echilibrare a bugetului național, în care sumele considerabile alocate pentru aceste facilități au creat o presiune asupra finanțelor publice.

Propunerea de eliminare a voucherelor de vacanță provine din partea PNL și, dacă va fi pusă în aplicare, ar afecta semnificativ veniturile suplimentare pe care bugetarii le primeau pentru a-și petrece vacanțele. În total, această măsură ar putea economisi aproximativ 1,5 miliarde de lei din buget.

Cu toate acestea, într-o mișcare aparent contrară, în luna iunie, a fost adoptat un proiect de lege care extinde facilitățile voucherelor de vacanță și pentru angajații din sectorul privat. Potrivit acestui proiect, aproximativ 4,2 milioane de salariați din sectorul privat ar putea beneficia de vouchere similare, finanțate din bugetul de stat sau din bugetele administrațiilor locale. Aceasta ar putea avea un impact bugetar estimat la peste 6 miliarde de lei.

Se preconizează că aceste vouchere vor putea fi utilizate pentru achiziționarea cazării, transportului, maselor și serviciilor de agrement. Cu toate acestea, dată fiind situația deficitară a bugetului, rămâne de văzut dacă acest proiect va fi pus în practică.

În contextul unor dezbateri privind măsurile necesare pentru a restabili echilibrul financiar al statului, bugetarii și angajații din sectorul privat așteaptă cu interes deciziile viitoare care vor afecta facilitățile lor de vacanță.