Cacao în apă caldă – o alternativă mai bună decât antidepresivele și medicamentele pentru inimă

VA Press

Cacao, cu renumele său ca cea mai bogată sursă de antioxidanți polifenoli, aduce beneficii senzaționale pentru sănătatea inimii și protejează celulele corpului împotriva deteriorării premature.

Atunci când este savurată sub forma unei băuturi simple, neindulcite și preparate cu apă, cacao caldă devine o alternativă sănătoasă la ciocolata procesată, care adesea este bogată în zahăr și calorii.

Reteta autentică din Guatemala: Cacao caldă simplă, așa cum este consumată în Guatemala, aduce o rețetă delicioasă și sănătoasă. Se amestecă două linguri de cacao cu o cană de apă fierbinte, fără adaos de lapte sau zahăr.

Opțional, pentru o notă de arome, se poate adăuga scorțișoară, miere sau zahăr brun, iar pentru o notă rafinată, chiar și lichior. Această băutură poate fi savurată dimineața, înlocuind cafeaua, sau în cursul zilei, până la ora 14:00.

Bucurii pentru inimă și corp: Antioxidanții polifenoli conținuți în cacao au un impact benefic asupra sistemului cardiovascular. Aceștia reduc riscul de infarct și accident vascular cerebral, scad tensiunea arterială, relaxează vasele de sânge și previn formarea cheagurilor.

Un alt avantaj notabil este efectul anti-coagulant asemănător cu cel al aspirinei. Consumul regulat de cacao poate contribui la îmbunătățirea funcționării venelor și arterelor, sprijinind astfel sănătatea cardiovasculară.

Bunăstare pentru minte și suflet: Cacao caldă nu are doar beneficii pentru inimă, ci și pentru starea de spirit. Ea poate acționa ca un tonic pentru psihic, ajutând la îmbunătățirea dispoziției și reducerea depresiei.

Cu peste 700 de compuși cunoscuți, în special antioxidanți, cacao este cu adevărat un miracol al naturii. Asemenea alimente bogate în antioxidanți, care protejează sistemul cardiovascular, includ ceapa, merele, ceaiul verde și vinul roșu.

În concluzie, cacao caldă aduce o combinație perfectă între plăcere și sănătate. Acest elixir de antioxidanți polifenoli nu numai că protejează inima și celulele corpului, ci și îmbunătățește starea de bine generală.

Așadar, savurați o cană de cacao caldă și bucurați-vă de beneficiile aduse atât sănătății, cât și sufletului.