„Poporul român a strigat, în seara asta, pace”
Călin Georgescu, candidat independent la alegerile prezidențiale, cunoscut pentru campania sa intens promovată pe TikTok, a oferit declarații importante după închiderea urnelor, la ora 21:00. Rezultatele preliminare arată că Georgescu a obținut un scor remarcabil de 20%, situându-se la egalitate cu George Simion și Elena Lasconi, conform sondajului publicat de Sociopol.
Un discurs-manifest pentru schimbare
Surpriza acestor alegeri, Călin Georgescu, a ales să folosească un ton profund în discursul său final, făcând referire la pilde religioase și criticând dur conducerea politică a ultimilor 35 de ani din România. Popularitatea sa s-a datorat în mare parte strategiei sale de a utiliza platforma TikTok, unde mesajele sale au devenit virale, atrăgând susținerea unui număr mare de alegători.
„Suntem într-o lucrare unii cu alții și noi toți cu Dumnezeu. Nesiguranța economică impusă poporului român s-a transformat în nesiguranță pentru partidele politice. Poporul român a strigat, în seara asta, pace, și a strigat destul de tare. Dacă partidele politice ar fi avut mai mult timp să asculte și mai puțin timp să vorbească, poate că strigătul acesta n-ar fi fost degeaba. Acest strigăt a fost unul de suferință”, a declarat candidatul.
Georgescu a subliniat că rezultatele alegerilor reprezintă o „trezire a conștiinței” pentru români. „Cât ai fi de bogat, degeaba ești dacă nu-L ai pe Dumnezeu. Bogații de astăzi au sărăcit, iar săracul popor român s-a îmbogățit. Este o schimbare profundă, o reorientare către familie și valori autentice. Indiferent cine m-a votat, îi voi respecta și îi voi asculta”, a adăugat el.
Un mesaj de speranță și curaj
În continuarea discursului, Călin Georgescu a evidențiat că rezultatul obținut nu este doar o victorie personală, ci un semnal că românii nu mai acceptă umilința și resemnarea.
„Astăzi am aprins candela speranței și curajul de a fi român. Poporul român a ales să nu mai stea îngenuncheat, să nu mai fie umilit. Suntem puternici, curajoși, am fost mulți la vot și vom fi și mai mulți în turul doi. Poporul român a scris istorie. Tot ce am spus, că nu facem politică, ci facem istorie, s-a adeverit.”
El a adus în discuție și tema diasporei, descriind-o ca o parte vitală a națiunii, formată din români forțați să plece din cauza dificultăților economice. „Nu e doar diaspora, sunt românii care au fost obligați să plece în străinătate. Au fost umiliți mai mult decât cei rămași acasă, dar toți își doresc să se întoarcă. Mesajul nostru este clar: România poate deveni din nou acasă pentru toți.”