• Home
  • Parteneri
  • Cariile sunt mai periculoase decât crezi – iată ce să faci dacă ai căzut în capcana lor

Cariile sunt mai periculoase decât crezi – iată ce să faci dacă ai căzut în capcana lor

Sigur ai auzit și tu în cercul tău de prieteni că o carie minusculă nu are nicio importanță. Acest lucru este adevărat pentru un timp, pentru că nu ai nici simptome, nu ai dureri și nici nu observi caria cu ochiul liber. Cu toate acestea, o carie netratată poate duce la complicații grave, despre care nici nu-ți imaginai. Dacă și pe tine te dor dinții, atunci cel mai probabil este de la o carie care s-a dezvoltat într-un mod extrem de neplăcut, așa că rămâi la acest articol ca să afli ce să faci mai departe. 

Iată ce trebuie să faci dacă ai o carie:

Mergi la stomatolog neapărat

Acesta este primul lucru pe care trebuie să-l faci înainte de a căuta tratamente minune pe internet. Stomatologul este singurul care te poate scăpa de cariile netratate și de dinții infectați, în funcție de gravitatea lor. 

Dacă ai o carie mai ușoară, atunci cel mai probabil va fi de ajuns să o curețe și să o trateze cu o soluție specială pentru o maximă protecție. În acest stadiu, poți spune că ai scăpat de griji, dar în continuare sănătatea dinților tăi va depinde de tine și de igiena ta orală corespunzătoare. 

O carie care a ajuns la un nivel mediu de periculozitate este puțin mai complicat de tratat, dar nu imposibil. Dintele cariat trebuie să fie curățat cu o maximă profunzime și atenție, pentru că cel mai probabil stomatologul o să-l plombeze. Iar la plombe trebuie să ai foarte mare grijă, pentru că ele pot cădea ușor dacă nu ești atent la felul în care îți întreții dinții și la tipul de alimente pe care le consumi. 

Caria care a ajuns într-un stadiu avansat necesită un tratament puțin mai complicat. În momentul în care o carie se complică, vor apărea și simptomele aferente și destul de dureroase. Durerile intensificate semnalează că problema deja a ajuns la nerv și, dacă ai luat o groază de medicamente degeaba, atunci cel mai probabil caria se dezvoltă în interiorul dintelui, ceea ce este un lucru extrem de grav. De ce? Pentru că cel mai probabil va trebui să apelezi la un implant dentar, deoarece dintele care se află în acest stadiu nu mai poate fi salvat și automat va cădea. În cazul acesta urmează aceste sfaturi: documentează-te despre această boală stomatologică, pregătește-ți bine bugetul și alege un implant care ți se potrivește. 

Din păcate, unele clinici stomatologie sunt mai costisitoare decât altele, de aceea nu te arunca direct cu capul înainte și documentează-te și despre acest aspect. În cazul în care crezi că nu mai ai timpul necesar pentru acest lucru, atunci vizitează Cisomedical pentru servicii de implant dentar. Clinica prezintă extrem de mult profesionalism, rapiditate în a rezolva cazurile urgente și au 10 ani de experiență. 

Să ții o igienă orală impecabilă

Pentru a nu ajunge la agravarea problemelor dentare, este important să păstrezi o igienă dentară corespunzătoare. Iată cum poți face asta:

  • Folosește mereu ața dentară;
  • Este necesar să schimbi periuța de dinți la fiecare trei luni de utilizare;
  • Evită gumele de mestecat cu zahăr și alți aditivi. În schimb, guma de mestecat fără zahăr poate preveni apariția cariilor;
  • Folosește apa de gură dimineața, seara și preferabil după fiecare masă;
  • Nu fuma;
  • Redu consumul de cafea și cola. Cofeina distruge extrem de mult smalțul dinților; 
  • Consumă alimente bogate în calciu, fosfor și vitamina D;
  • Lactatele trebuie consumare cu sfințenie.

Cel mai important aspect este vizita regulată la medicul stomatolog. Chiar și după ce ți-ai pus implanturi, trebuie să mergi la un control regulat pentru a ști că totul este în regulă și a te asigura de faptul că restul dinților tăi sunt sănătoși. 

Sursa foto: Pexels.com.