• Home
  • Sănătate
  • Cărți interactive și distractive – pentru experiențe captivante pentru copilul tău

Cărți interactive și distractive – pentru experiențe captivante pentru copilul tău

universenciclopediclogo wp

Cu toții știm cât de curioși sunt copiii. Pe măsură ce cresc, sunt dornici să exploreze mediul înconjurător. Iar noi, ca părinți, suntem datori să îi ajutăm. O modalitate eficientă prin care le putem fi alături în acest proces, o reprezintă cărțile. Lumea cărților nu se rezumă doar la povești și poze. Cărțile interactive ne încurajează micuții să-și dezvolte abilitățile de lectură și setea de cunoaștere. Le oferă o modalitate interesantă de a învăța și distra în același timp. Pentru ce alte motive să le alegi? Descoperă în continuare.

Care sunt beneficiile cărților interactive?

Cărțile interactive depășesc barierele cărților obișnuite. Acestea integrează elemente de joc, muzică sau animație cu scopul de a le oferi copiilor o experiență multisenzorială. Alege carti copii 2 ani interactive care să le stimuleze imaginația, curiozitatea și creativitatea. Pentru că astfel de cărți transformă cititul într-o rutină distractivă, cei mici vor fi mai motivați să citească mai mult. 

Jocurile, animațiile și alte elemente interactive vor contribui la dezvoltarea abilităților cognitive ale copiilor. Pot fi de ajutor în îmbunătățirea memoriei, gândirii logice, concentrării sau atenției. Interacționând cu elementele tactile, copiii își vor putea dezvolta inclusiv abilitățile motrice fine. 

Pentru că într-o librărie sau editură online, precum editura univers enciclopedic, se regăsesc zeci de cărți cu povești interesante și captivante, copiii vor fi expuși constant la cuvinte noi interactive. Astfel vor învăța încă de mici concepte noi și dezvolta vocabularul într-un mod stimulativ și interactiv. 

Ce fel de cărți pentru copii de 2 ani sau mai mari să alegi?

În primii ani de viață, copiii descoperă și învață despre simțuri. Văzul, auzul, mirosul, pipăitul, pot fi stimulate cu ajutorul unor carti pentru copii 1-2 ani interactive. Câteva sugestii de astfel de cărți, pot fi:

  • cărți cu sunet – aduc la viață poveștile prin sunete captivante și efecte sonore, făcând povestea mai realistă;
  • cărți cu clapete – au elemente ce pot fi atinse, ridicate, coborâte, descoperite. Le oferă celor mici posibilitatea de a învăța despre un anumit subiect. 
  • cărți tactile – conțin materiale cu texturi diferite, pe care copiii le pot atinge și explora.

Pentru copiii noștri, cărțile interactive reprezintă cu siguranță o sursă valoroasă pentru dezvoltarea și educarea lor într-un mod distractiv și captivant. Le stimulează imaginația, creativitatea, abilitățile cognitive și motrice, contribuind la dezvoltarea lor. Alege cărți interactive cu clapete, sunete sau diferite mecanisme, potrivite vârstei și intereselor copilului tău. Transformă lectura într-o experiență plăcută, interesantă, distractivă și educativă.