• Home
  • Povești
  • Casă din chirpici: Da, se poate trăi simplu și frumos! Interiorul locuinței este superb

Casă din chirpici: Da, se poate trăi simplu și frumos! Interiorul locuinței este superb

366232917 673555484809539 205055313480267140 n 1

„Elena și familia sa găsesc fericirea într-o casă specială, situată în Ciolpani. Cu gândul la simplitate și armonie cu natura, au pornit într-o aventură de doi ani când au achiziționat un teren lângă București și s-au mutat la cort pe perioada construcției.

Drumul lor nu a fost ușor, trecând și prin sezonul rece până la finalizarea casei, moment în care copiii au răcit. Cu toate acestea, satisfacția lor a fost enormă la final, conștientizând că fiecare membru al familiei a contribuit la crearea acestui vis. Călătoria lor inspiră și oferă certitudinea că poți avea casa și grădina visate, trăind în armonie cu natura și bucurându-te de veselia copiilor și roadele muncii tale.

Elena și Doru au trecut prin perioade interesante în viața lor, căutând mereu ceva simplu, aproape de Dumnezeu. Cuvintele sculptorului Constantin Brâncuși i-au îndrumat în căutarea lor: „Simplitatea nu este un scop în sine, dar ajungi la ea fără să vrei pe măsură ce te apropii de sensul real al lucrurilor”.

Astfel, casa lor, numită Casa Brândușa, a fost creată din dorința de a trăi în armonie cu natura și în simplitate. Elena a schimbat meseria de mai multe ori, în cele din urmă alegând să se dedice peisagisticii. A fost o revelație pentru ea, iar construcția casei a fost un proces de autocunoaștere și redescoperire a bucuriei de viață.

Casa Brândușa a fost construită cu mult suflet, iar întreaga familie a contribuit la acest proiect. Elena a ales materiale naturale și a redescoperit tehnicile tradiționale, oferind casei o atmosferă caldă și primitoare. Cu abilități artistice, a creat mozaicuri în casă, implicând și copiii în acest proces.

Cu o suprafață construită de 81 mp și un interior de doar 60 mp, casa este mică, dar plină de viață și surprinzătoare. Cu o fundație de piatră și o structură din lemn de rășinoase, casa are zidărie din chirpici acoperită cu tencuială de pământ. Finisajele sunt originale, iar decorurile și mobilierul sunt realizate manual.

Această casă este mai mult decât o simplă construcție, reprezentând materializarea visului unei familii de a trăi în armonie cu natura și de a găsi bucuria pură în fiecare colț al casei lor. Inspirați de acest exemplu, suntem încurajați să căutăm autenticitatea și să ne urmăm visele în materializarea oricărui proiect din viața noastră.”