• Home
  • Externe
  • Cătălin, mort în Italia la 16 ani. Doliu oficial în localitatea unde trăia cu familia

Cătălin, mort în Italia la 16 ani. Doliu oficial în localitatea unde trăia cu familia

Cătălin, mort în Italia la 16 ani. Doliu oficial în localitatea unde trăia cu familia

Comunitatea din Castel Sant’Elia, situată în provincia Viterbo din regiunea Lazio, Italia, este cufundată în doliu după pierderea lui Cătălin Săvel Balan, un tânăr român de 16 ani. După două zile de căutări intense, trupul său neînsuflețit a fost descoperit, vestea acestui deces tragic afectând profund comunitatea locală.

Cătălin era perceput ca un adolescent exemplar, având o mare pasiune pentru muzică. A fost găsit spânzurat într-o zonă rurală din apropierea Castel Sant’Elia, după ce a fost văzut ultima dată duminică, 17 decembrie, părăsindu-și locuința.

Camerele de supraveghere au capturat imagini ale lui Cătălin pe Rio Vicano, iar odată cu întreruperea activității telefonului său, căutările s-au intensificat în acea zonă. O echipă largă, incluzând carabinieri, voluntari de la Protecția Civilă, pompieri, unități canine și un grup de vânători locali, s-a implicat în căutări.

Trupul lui Cătălin a fost găsit marți, între Castel Sant’Elia și Civita Castellana. În urma acestei tragedii, primarul Vincenzo Girolami a declarat doliu oficial în localitate.

Elevii de la Liceul Colasanti, unde Cătălin studia contabilitatea, sunt profund afectați. În semn de omagiu, colegii săi au așezat o fotografie și o chitară pe banca lui de la școală. Funeraliile lui Cătălin sunt stabilite pentru miercuri, la biserica din Sant’Elia.

Familia Balan, de origine română și integrată în comunitatea locală, primește un sprijin substanțial și multe mesaje de condoleanțe. Locuitorii comunității și-au exprimat susținerea prin mesaje emoționante, reflectând durerea și tristețea generală.