• Home
  • Parteneri
  • Câți oameni vizitează Austria anual și care sunt cele mai populare zone turistice

Câți oameni vizitează Austria anual și care sunt cele mai populare zone turistice

featured image

Austria este o destinație ideală pentru vacanța de iarnă, mai ales pentru cei pasionați de schi. Anual, peste 26 de milioane de turiști străini vizitează Austria, iar veniturile obținute din acest segment sunt evaluate la peste 30 de miliarde de euro.

Printre cei care vizitează Austria sunt și mulți străini. Românii din vestul țării se află la doar câteva ore distanță cu mașina, în timp ce din București și celelalte orașe există legături aeriene directe cu Viena. Din 2024 va exista și un zbor direct către Salzburg din București, ceea ce va face Austria și mai populară pentru români.

Pe perioada iernii, Austria este o destinație ideală de schi. Două treimi din suprafața Austriei este acoperită de munții Alpi, iar în această țară poți găsi 1.530 de pârtii de schi. Dintre acestea, 70% au și instalație de zăpadă artificială.

Cele mai vizitate zone din Austria

Tirol

Mulți ar fi tentați să creadă că Viena este zona turistică numărul unu a Austriei, însă acest lucru nu este adevărat. Landul federal Tirol este cel mai vizitat din Austria, asta deoarece pe perioada iernii foarte mulți oameni vin aici pentru a schia. Capitala Tirolului este Innsbruck, un oraș cu arhitectură deosebită și cu aer curat. Tirol are 80 de stațiuni de schi, iar locul are un farmec aparte, astfel că a atras și producători de filme și jocuri video. „The Secret of Loch Ness II” (2010), „You Only Die Twice” (2018) și „That’s What Friends are For” (2019) sunt doar câteva din filmele ce au inclus Tirol între locațiile de filmare. Peisajele din zonă pot fi descoperite și într-un video slot denumit chiar „Tirol Fest”. Pe rolele acestui joc de casino online lansat de Amusnet Interactive în 2021 apar portul popular din Tirol, alături de alte simboluri ale regiunii: covrigi, acordeoane, halbe de bere și diverși localnici.

Salzburg

Și în Salzburg și în localitățile învecinate vei găsi numeroase pârtii de schi. Capitala acestui land poartă tot numele Salzburg și este un oraș interesant, ce are o populație de aproximativ 150 de mii de spectatori. Dincolo de schi, dacă ajungi în regiune poți vizita și castelul Hohensalzburg, Palatul Mirabell și Hellbrunn Palace. Salzburg este considerat unul dintre cele mai bune orașe din Europa în care poți locui. Prețurile sunt însă destul de mari. Iar dacă mergi special pentru schi, Kaprun este o localitate recomandată din landul Salzburg.

Klagenfurt

Klagenfurt este o altă localitate pe care să o vizitezi în Austria, mai ales că în jurul ei se află numeroase stațiuni de schi. Klagenfurt este al șaselea oraș ca mărime din această țară, după Viena, Graz, Linz, Salzburg și Innsbruck. Se află în apropierea graniței cu Slovenia și este capitala landului Carinthia. Cel mai apropiat resort de schi de lângă Klagenfurt este Gerlitzen. Ajuns în zonă poți vizita și celebrul lac Worthersee, dar să faci și excursii în Slovenia la superbul lac Bled.

Viena este o destinație bună de vizitat și iarna

Viena este un oraș pe care îl poți vizita indiferent de perioada anului. Este adevărat că iarna este mai frig și temperaturile nu sunt prietenoase cu mersul pe jos, însă cele mai multe obiective turistice sunt în interior. Viena impresionează prin numeroasele muzee pe care le are. De fapt, are un cartier special dedicat pentru acestea. 

Palatul Schonbrunn este un alt punct de interes din capitala Austriei, iar parcul de distracție Prater reprezintă, de asemenea, ceva ce nu ar trebui să ratezi. Dacă mergi iarna, vei avea ocazia să te bucuri de oraș fără ca acesta să fie sufocat de turiști, așa cum se întâmplă vara sau înaintea Crăciunului. De asemenea, prețurile la cazare sunt mai mici iarna decât vara.

Sursa foto: canva.com