Catifeaua – un material tot mai folosit la canapele

Cu un aer vintage, în funcție de nuanța aleasă, catifeaua poate fi cea mai inspirată alegere pentru mobilierul din livingul tău, care nu se va demoda niciodată. Textura, luciul și adaptabilitatea materialului în diverse medii o propulsează în primele locuri la capitolul amenajări interioare.

Deși în trecut nu era considerat cel mai accesibil material, ci din contră, era specific familiilor înstărite, în prezent este una dintre cele frecvente alegeri. Dacă te întrebi de ce și cum este posibil ca un simplu material de catifea să fie prima alegere în mare parte din timp, avem o listă scurtă, dar importantă, cu motivele care te-ar putea face să-ți dorești o canapea de catifea.

cristina catifea dark blue ext

Este confortabilă

O canapea de catifea este tot ce ți-ai putea dori într-un living, alături de care se poate așeza cu ușurință un fotoliu de catifea sau chiar două. Catifeaua este moale, fină la atingere și creează senzația unui mediul călduros, ideal pentru serile petrecute în familie. În plus, știm sigur cât de relaxant ar fi să urmărești un serial, după o zi lungă, pe o canapea de catifea, moale și plăcută la atingere.

Este ușor de întreținut

Poate printre cele mai importante aspecte de care se ține cont în momentul achiziționării unei canapele este întreținerea. Cu cât se întreține mai ușor, cu atât mai bine, iar la acest capitol stăm foarte bine, raportat la ușurința cu care se îngrijește o canapea de catifea. Petele se îndepărtează cu ușurință și nu există posibilitatea de a se rupe sau agăța materialul, așa cum este cazul anumitor canapele moderne din piele sau din țesătură, cunoscute pentru aceste mici accidente.

Culorile sunt dintre cele mai ofertante

Gândește-te la o canapea din catifea verde, mov sau poate albastră? Este aceeași imagine pe care o ai și alături de o canapea din țesătură sau poate din piele, în aceeași nuanță? Cu siguranță răspunsul este nu, pentru că nimic nu se poate compara cu impactul vizual al unei canapele de catifea, în nuanțe puternice. Se potrivesc perfect în spații minimaliste, cu pereți în culori neutre, dar și alături de elemente de decor din metal auriu.

Nu se va demoda

Timpul ne-a demonstrat că piesele de mobilier din catifea nu au termen de expirare și că întotdeauna vor fi o alegere inspirată, fie că ne raportăm la familii, care au nevoie de un cadru de reuniune sau la tinerii cu inspirații cozy pentru un living spațios. La fel de bine, canapeaua de catifea se poate regăsi într-un hol mai mare sau în dressing, datorită confortului pe care îl oferă. Așa că dacă ai în plan achiziționarea unei canapele de catifea, reține că o poți amplasa cu ușurință în mai multe zone ale locuinței tale.

Accesibilă la preț, ușor de integrat în aproape orice design, durabilă și practică, o canapea de catifea trebuie să existe în orice casă. Reține că acasă înseamnă confort, iar cel mai bine îți poate reda această senzație o canapea de catifea, pentru care nuanța aleasă rămâne la latitudinea ta.