Ce clase de muschi sunt antrenate in timpul exercitiilor cu gantere?

Daca vrei sa arati cat mai bine si sa ai un organism cat mai sanatos, vei avea nevoie de o gama cat mai diversa de gantere, haltere, greutati fitness si aparate pentru dezvoltarea musculaturii. Toate acestea pot fi cumparate din magazinul online Sport-mag.ro, care se remarca atat prin varietatea, cat si prin calitatea produselor oferite.

Iata care sunt grupele de muschi care sunt antrenate cel mai eficient in timpul exercitiilor cu gantere!

Principalii muschi ai bratelor

Exercitiile cu gantere sunt deosebit de eficiente pentru antrenamentul bratelor. In aceasta zona a corpului se afla muschii urmatori:

  • bicepsul brahial, pozitionat pe partea anterioara a bratului. Are doua capete superioare si unul inferior, iar sub biceps este pozitionat brahialul anterior, cu rol de flexor al antebratului pe brat;
  • tricepsul brahial, pozitionat pe partea posterioara a bratului, avand trei capete superioare si unul inferior. Acesta este muschiul care confera volum bratului, fiind semnificativ mai mare decat bicepsul. Astfel, el poate oferi bratului un aspect impresionant;
  • muschii flexori, situati pe partea anterioara a antebratului, si muschii extensori, pe partea posterioara a acestuia. Cu totul, este vorba de un numar de 20 de muschi, cu rol in flexia si extensia degetelor.

Muschii umerilor, ai pieptului si ai spatelui

In zona umarului, cel mai important muschi este deltoidul, care are trei capete, anterior, median si posterior, ce trebuie dezvoltate proportional, prin diferite exercitii executate cu gantere. Umerii puternici au reprezentat, dintotdeauna, unul din semnele clare ale masculinitatii.

La randul lor, muschii pieptului sunt alcatuiti din doi muschi: pectoralul mare si pectoralul mic. Ei au rolul de a lega incheietura umarului cu sternul. Pectoralul mare este asezat in partea din fata a corpului, deasupra coastelor, in timp ce pectoralul mic este asezat sub acesta, in plan oblic.

Un rol la fel de important il are si antrenarea muschilor spatelui, dintre care cel mai important este marele dorsal. Alti muschi ai spatelui sunt trapezul, romboizii si erectorii spinali.

Cunoasterea tuturor grupelor de muschi permite antrenarea cat mai corecta a acestora, prin exercitii realizate cu gantere, haltere sau diferite dispozitive pe care le poti cumpara din magazinul online Sport-mag.ro. Iata unele dintre produsele disponibile chiar acum!

gantere 1 scaled 1
gantere

Gantera hexagonala Sportmann de 5 kilograme

Potrivita pentru persoanele care doresc sa isi dezvolte musculatura bratelor, a pieptului si a spatelui, este fabricata din fier si cauciuc de cea mai buna calitate. Mai precis, manerul solid este realizat din fier, in timp ce greutatile sunt fabricate din cauciuc rezistent.

Aceste gantere au o forma hexagonala, pentru o depozitare cat mai usoara. Manerul are forma ergonomica si prezinta striatii pe suprafata, pentru a impiedica alunecarea.

Produsul are un design atractiv si cantareste 5 kilograme, are lungimea de 285 de milimetri si diametrul de 110 milimetri. Poate fi cumparat la pretul de 90 de lei, redus de la un pret initial de 100 de lei.

Gantera din fier reglabila

Produsul este compus dintr-o bara cromata din fier cu filet, un maner antiderapant si mai multe greutati din fier: doua cu greutatea de 1,25 de kilograme si alte doua cu greutatea de 2,5 kilograme fiecare.

Bara cu filet prezinta un maner cu forma ergonomica, antiderapant, care permite o prindere ferma, evitand astfel riscul de accidentari. Avantajul unui set reglabil consta in faptul ca permite cresterea treptata in dificultate a exercitiilor. Pretul este de 169 de lei, redus de la o valoare initiala de 219 lei.