Ce este un site de prezentare și ce-l face deosebit față de un site web?

VA Press

Un site de prezentare este cartea de vizită a unei afaceri. Mediul online s-a dezvoltat considerabil în ultimii ani, motiv pentru care a devenit cel mai simplu și eficient canal de promovare. Orice informație poate fi accesată rapid, la un click distanță. Astfel, nenumărați utilizatori folosesc era digitală în favoarea lor. Produsele le cumpărăm online cu comandă la domiciliu, răspunsuri la întrebările noastre găsim pe site-uri specializate, iar cercetarea pieței o facem prin simpla accesare a unui motor de căutare.

Dacă totuși iei în calcul posibilitățile de a-ți realiza un site de prezentare pentru afacerea ta, cu siguranță vei avea nevoie de un web hosting România. În acest sens, specialiștii companiei Megahost te vor ajuta să înțelegi mai bine ce este cu adevărat un site de prezentare și ce îl face deosebit față de unul web.

Care este scopul unui site de prezentare?

Scopul unui site de prezentare este acela de a oferi vizitatorilor informații relevante referitoare la anumite produse sau servicii pe care o anumită companie le pune la dispoziția lor. Desigur, site-urile de prezentare pot fi folosite și de entități ce nu desfășoară activități comerciale: școli, diverse instituții, proiecte, muzee etc.

web hosting romania colocare server

Ce face deosebit un site de prezentare față de unul web?

1.    Site-ul de prezentare este posibil să dureze (ca termeni de realizare) și să coste mai mult decât unul web!

De cele mai multe ori, timpul mediu de realizare a unui site de prezentare depășește așteptările clienților. Cu toate acestea, aproape de fiecare dată, durata ușor îndelungată de finalizare a proiectului este cauzată de lipsa de acțiune a clienților (nu se trimit materiale de tip text, poze etc.). Realizarea unui site de prezentare ieftin și rapid nu atrage de la sine și calitatea acestuia. Desigur, există template-uri de orice fel, dar oare ele sunt la fel de stabile și invulnerabile dacă au fost folosite de sute de ori? Fiecare site are configurație individuală de securitate și optimizare ce trebuiesc făcute minuțios de către profesioniști!

2.    Orice site de prezentare are câteva elemente obligatorii!

Este foarte important să nu se sară peste următoarele aspecte: Design – Arată și se comportă așa cum așteaptă clientul? Conținut – Site-ul furnizează informațiile pe care clienții le caută? Optimizare SEO – Clienții vor putea găsi site-ul meu cu ușurință? Aceste elemente sunt absolut necesare pentru orice site de prezentare.

3.    Un site de prezentare cere după sine mai mult curaj!

Da, exact! Găsește un echilibru între extravagant și serios. Un site bun oferă în principal informațiile pe care oamenii le caută și o face într-un mod plăcut, dar conținutul câștigă de fiecare dată. În acest sens, trebuie să știi să adaugi elemente importante, care să atragă interes sporit încă din primele secunde.

4.    Site-ul de prezentare are nevoie de o întreținere specială!

Tehnologia se schimbă mereu și odată cu ea afacerea ta poate crește. Ai nevoie de un plan pentru actualizarea, menținerea și îmbunătățirea site-ului periodic. Întreabă-te: „Ce mai e nou? Ce așteptări au clienții din ziua de azi? Cum pot să devin mai bun satisfăcându-le nevoile?”

5.    Un site de prezentare are nevoie de o echipă de web design profesionistă!

Atât tu, cât și designer-ul sau agenția aveți o importanță egală. Echilibrul relației dintre cele două părți aduce cu siguranță succesul dorit pentru proiectul tău. În mare parte, dacă apelezi la o comapanie bună care include servere dedicate România, precum și o colocare server profesionistă, nu ar trebui să ai probleme în acest sens.

inregistrare domeniu megahost

      În concluzie, un site de prezentare cere după sine o muncă foarte mare. De fapt, la fel ca și un site web simplu. Totuși, pentru a atinge succesul mult dorit, e nevoie să apelezi la o companie care te poate ajuta în crearea unui astfel de site, precum și în dezvoltarea ulterioară a acestuia. În această ordine de idei, dacă ai nevoie de un site de prezentare care să funcționeze calitativ și rapid, iar tu să fii liniștit mereu, alege compania MEGAHOST! Aceasta îți poate pune la dispoziție o găzduire web ieftină, servere VPS, înregistrare domeniu și desigur cele mai avantajoase condițiii!