• Home
  • Parteneri
  • Ce nu trebuie să uiți înainte să pleci în concediu cu mașina pentru a avea o vacanță fără griji!

Ce nu trebuie să uiți înainte să pleci în concediu cu mașina pentru a avea o vacanță fără griji!

ce nu trebuie sa uiti cand pleci in vacanta cu masina pt un concediu fara griji 1 min

Chiar dacă este frig, plăcerea plecării într-o vacanța alături de cei dragi poate fi la fel de mare ca atunci când soarele strălucește și termometrul urcă la peste 30 de grade. Până la urmă, și iarna este plină de minunății numai bune de descoperit, chiar și dacă este ger și ai nevoie de straturi numeroase de haine pentru a te simți bine afară.

Însă, atunci când pleci cu mașina la drum în plină iarnă, este bine să ai în vedere câteva lucruri de care este bine să nu uiți înainte să te urci la volan și să pornești spre locația mult visată. 

Iată ce trebuie să faci pentru un concediu fără griji!

  • Dacă vei pleca la un drum lung și știi că vei ajunge într-un loc cu multă zăpadă, ideal ar fi să vizitezi un mecanic auto pentru o verificare sumară a automobilului, pentru a nu fi pus într-o situație în care mașina s-ar putea defecta într-un loc fără semnal la telefon. În plus, ar trebui să îți schimbi puțin stilul de condus pe timpul iernii, pentru a nu avea parte de niciun incident neplăcut. 
  • Anvelopele cu care pleci la drum sunt extrem de importante, nu este deloc în regulă să te riști să ajungi într-un loc cu gheață fără a avea siguranța necesară. Dacă acestea s-au uzat prea mult, cel mai sigur ar fi să le schimbi cu anvelopele Pirelli care te vor ajuta chiar și pe un drum afectat de condițiile meteo nefavorabile. De asemenea, este necesar să ai mașina dotată cu lanțuri și cu o lopată, în eventualitatea în care vei întâlni șosele acoperite de nămeți sau gheață. 
  • Extrem de important înainte de a pleca în vacanță cu automobilul personal este să verifici dacă instalația de climatizare funcționează perfect. Nimeni nu își dorește să înghețe în mașină atunci când pleacă la drum lung. 
  • La fel de important de verificat este și lichidul de parbriz special pentru temperaturi coborâte, acesta fiind de mare ajutor, atât la dezghețarea parbrizului și lunetei, cât și la curățarea acestora când vei ajunge pe drumuri umede și vei depăși vehicule mai mari. De preferat ar fi să ai o rezervă mereu la îndemână în portbagaj, nu știi niciodată când ai nevoie de un mic surplus. 

Deși nu este obligatoriu și nu ține de siguranța călătoriei, dar poate fi extrem de util, este un spray pentru dezghețarea încuietorilor, la temperaturi scăzute acestea ajungând aproape imposibil de deschis. 

Înainte să pleci la drum, mai ales dacă știi că vei ajunge în locuri reci, ar fi indicat să pui în bagaje câteva pături în plus, o rezervă de apă și ceva de mâncare neperisabil. Din păcate, nu se știe niciodată în ce situație vei ajunge și este mai bine să ai la îndemână tot ce este nevoie pentru a ieși cu bine din orice situație mai puțin plăcută. 

Însă, dacă vei respecta recomandările specialiștilor și vei avea grijă la siguranța ta și a celor dragi, o vacanță în timpul iernii poate aduce cu ea amintiri de neuitat, obraji îmbujorați și multă ciocolată caldă băută în fața unui șemineu primitor. 

Sursa foto: Pexels.com