• Home
  • Actualitate
  • Ce se întâmplă cu românii care și-au cumpărat case ieftine în Ungaria. O femeie rupe tăcerea: „Pe unii îi apucă melancolia”

Ce se întâmplă cu românii care și-au cumpărat case ieftine în Ungaria. O femeie rupe tăcerea: „Pe unii îi apucă melancolia”

Ce se intampla cu romanii care si au cumparat case ieftine in Ungaria

Keresztes Demelza, o femeie din Brașov stabilită în Ungaria de peste 10 ani, a dezvăluit realitatea sumbră cu care se confruntă românii care și-au cumpărat case ieftine acolo. Mulți nu au anticipat dificultățile majore, cum ar fi lipsa locurilor de muncă, ceea ce îi obligă pe unii să facă naveta zilnic în România.

Probleme economice și sociale: Lipsa oportunităților de angajare este una dintre cele mai mari provocări. Chiar dacă unii români vorbesc perfect limba maghiară, sunt încă priviți cu scepticism de către localnici. Aceștia se simt adesea străini în comunitatea maghiară, iar adaptarea poate fi dificilă.

Dorința de întoarcere: Demelza mărturisește că mulți români se simt melancolici și doresc să se întoarcă în România. Chiar și după decenii, românii sunt percepuți ca străini, iar unii maghiari îi privesc cu suspiciune, temându-se că le-ar putea lua locurile de muncă.

Provocări culturale: Chiar dacă au trăit mult timp în Ungaria și vorbesc limba fără dificultăți, românii sunt recunoscuți după accent și locul de naștere, ceea ce le poate crea obstacole în integrarea completă.

Aceste experiențe subliniază complexitatea și dificultățile cu care se confruntă românii care aleg să se stabilească în Ungaria, în ciuda avantajului aparent al costurilor mai mici pentru locuințe.

Alte articole recomandate