• Home
  • Timp liber
  • Ce trebuie sa faci in seara de Ajun pentru a avea noroc tot anul viitor. Asa te feresti de farmece

Ce trebuie sa faci in seara de Ajun pentru a avea noroc tot anul viitor. Asa te feresti de farmece

Ce trebuie să faci în seara de Ajun pentru a avea noroc tot anul viitor

Superstițiile legate de Ajunul Crăciunului sunt numeroase și variate, oferind o perspectivă fascinantă asupra tradițiilor și credințelor populare. Una dintre aceste superstiții susține că mâncatul de mere în Ajunul Crăciunului aduce sănătate și noroc pe parcursul întregului an următor. O altă tradiție recomandă măturarea pragului casei în această zi specială pentru a asigura norocul pe tot parcursul anului viitor.

1. Mănâncă mere în Ajunul Crăciunului şi vei fi sănătos şi norocos tot anul care vine.

2. Dacă vrei să ai noroc tot anul viitor trebuie să maturi pragul casei în Ajunul Crăciunului.

3. Tot în Ajun de Crăciun nu se da nimic din casă şi nici nu se împrumută, pentru că, astfel, se crede că se da norocul afară.

4. O altă superstiţie spune că este obligatoriu să dăruieşti de Crăciun, altfel nu vei avea parte de prosperitate.

6. Un alt obicei de Crăciun este pâinea aşezată sub masă pentru noroc, iar sub faţă de masă se pune pleava de grâu, pentru belşug.

7. Tot legat de noroc, se spune că prima persoană care intră în casă în seară de Ajun trebuie să fie un bărbat. Dacă pragul casei este trecut de o femeie, se spune că vei avea parte de ghinion.

8. Dacă vrei să te păzeşti de farmece şi rele, trebuie să pui în cele patru colţuri ale mesei usturoi şi seminţe de mac.

9. Tot în Ajunul Crăciunului nu trebuie să laşi pe nimeni să-ţi închidă uşa, pentru că îţi poate alungă tot norocul din casă.

10. În dimineaţă de Crăciun este bine să pui în apă cu care te speli un obiect de argint şi o nuca, pentru a avea parte de bani şi sănătate.