• Home
  • Grădină
  • Ce trebuie sa presari peste rosii pentru ca sa fie mai dulci. Este genial pentru recolta de vara

Ce trebuie sa presari peste rosii pentru ca sa fie mai dulci. Este genial pentru recolta de vara

Rosii

Cum faci roșiile să fie coapte și dulci

Există un ingredient foarte versatil, pe care oricine îl are în casă. Poate fi folosit într-o mulțime de moduri și chiar face minuni în multe situații. Este inamicul perfect al murdăriei, al mirosurilor neplăcute și chiar al dăunătorilor din grădină.

Se pare, însă, că este o minune și pentru grădină. Dacă dă rezultate perfect în casă, la fel face și afară! Dacă vrei să ai o cultură de roșii bine crescute și nu vrei să apelezi la insecticide, fungicide și îngrășăminte chimice pentru a le ajuta să se coacă sau a ține departe orice musafir nepoftit, care ne poate distruge plantele, află că există un ingredient natural.

Dacă vrei să ai multe roade și foarte parfumate și coapte, presară peste ele bicarbonat de sodiu. Trebuie doar să presari puţin la rădăcina roşiilor, iar în acest fel le vei reduce aciditatea. De asemenea, ele vor deveni mai suculente şi mai dulci și vor avea și o formă mai plăcută.

Cum mai poți folosi bicarbonatul de sodiu în grădină

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit pentru a ajusta pH-ul solului în anumite situații. Dacă aveți un sol prea acid, adăugarea unei cantități mici de bicarbonat de sodiu poate ajuta la neutralizarea excesului de aciditate.

Cu toate acestea, este important să testați pH-ul solului înainte de a aplica bicarbonatul de sodiu și să respectați dozele recomandate pentru a evita schimbările bruște.

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit pentru a respinge insectele care dăunează culturile. O soluție de bicarbonat de sodiu, apă și ulei vegetal poate fi aplicată pe frunzele plantelor pentru a respinge dăunătorii.

Este important să repetați acest tratament periodic pentru a menține eficiența și pentru a proteja plantele de invazia insectelor.

Bolile fungice, cum ar fi mucegaiul, rugina și putregaiul, pot afecta sănătatea plantelor din grădină. Bicarbonatul de sodiu este un remediu natural eficient pentru combaterea acestor probleme.

Puteți crea o soluție din 1 lingură de bicarbonat de sodiu și 4 litri de apă și să o pulverizați pe plantele afectate.