Ce trebuie sa stiti despre contabilitatea unui SRL in Bucuresti?

VA Press

Infiintarea unei firme este pentru multe persoane un pas important pentru dezvoltarea financiara, dar si cea personala. Pentru a realiza acest lucru, va fi necesar sa cunoasteti anumite etape esentiale care trebuie realizate imediat dupa inregistrare, pentru a putea functiona legal conform legilor in vigoare din tara.

Contabilitatea este obligatorie inca din primele zile de la infiintare pentru a putea gestiona incasarile si cheltuielile intr-un mod eficient, acest lucru putand fi realizat doar cu ajutorul unui expert contabil. In functie de entitatea aleasa, angajarea unui contabil va fi necesara, insa recomandarea specialistilor este sa contractati un serviciu de contabilitate profesionist deoarece expertii din cadrul firmelor de acest fel sunt la curent in permanenta cu toate modificarile legislative, putand evita sanctiuni, amenzi sau chiar inchiderea firmei.

Contabilitatea performanta a unei firme este esentiala pentru succes

In Romania exista multe entitati juridice din care puteti alege, cele mai populare fiind PFA (persoana fizica autorizata), SRL (societate cu raspundere limitata), SA (societate pe actiuni) si SRL-D (societate cu raspundere limitata debutant), fiecare avand avantaje si dezavantaje in functie de activitatea pe care doriti sa o desfasurati.

Pentru un PFA, nu este obligatoriu sa apelati la un contabil, avand o forma simpla pentru gestionarea evidentei. Totusi vor fi necesare anumite cunostinte si o organizare adecvata pentru a putea redacta si depune documentatia de fiecare data la timp conform termenelor din lege.

O societate cu raspundere limitata (SRL) este mult mai complexa din punct de vedere contabil, fiind obligatoriu sa aveti un contabil expert pentru evidenta cheltuielilor si veniturilor din firma pe care o conduceti. Selectand aceasta forma juridica veti avea mai multe avantaje si beneficii precum alegerea codurilor CAEN preferate, neavand interdictie in a le selecta precum un PFA. Si in cazul angajatilor aveti libertatea de a incheia contracte de munca intr-un numai mult mai mare fata de un PFA, unde limita maxima este de 3 persoane.

Contractarea unui serviciu de contabilitate va poate scadea costurile privind infiintarea entitatii

O companie specializata care furnizeaza servicii de contabilitate SRL Bucuresti si nu numai, ofera anumite pachete special concepute pentru a va ajuta sa reduceti cat mai mult costurile mai ales la inceput, stiind foarte bine cat de dificila si costisitoare poate fi lansarea unei societati pe piata. Competitia este puternica si foarte mare, de aceea trebuie sa aveti parteneri de incredere cu experienta vasta in domeniu, putand avea in acest fel o rata de succes mult mai mare.

Unul dintre cele mai mare avantaje oferite de acestia este infiintarea societatii gratuit in cazul in care contractati un serviciu de contabilitate. Acest lucru este benefic datorita faptului ca, indiferent de alegere, veti avea nevoie de un expert pentru evidenta contabilitatii unui SRL, reusind in acest fel sa va bucurati de cheltuieli mai mici, dar si de servicii de cea mai inalta calitate.

Este important mai ales la inceput de drum sa cunoasteti si sa cercetati cat mai bine toate elementele legislative, putandu-va ajuta pe termen scurt, dar si lung pentru a atinge succesul dorit. O firma specializata in astfel de servicii va va putea furniza un avantaj important, oferindu-va oportunitatea de a va concentra cat mai mult la activitatea si dezvoltarea brandului dumneavoastra.