Cele mai bune 9 remedii – Recomandări pentru durerile cauzate de Nervul Sciatic

VA Press

Durerea cauzată de compresia sau iritarea nervului sciatic este cunoscută sub numele de sciatică. Această afecțiune se manifestă prin durere intensă și severă, afectând o parte a corpului, începând de la partea inferioară a spatelui și continuând pe picior.

Printre alte simptome se pot număra senzația de amorțeală sau arsură în zona afectată a piciorului, slăbiciune în piciorul afectat și dificultăți în ridicare și așezare.

Cauza cea mai comună a sciaticii este hernia de disc, dar poate fi provocată și de afecțiuni degenerative ale discului, traumatisme spinale sau infecții, stenoză spinală, sarcină, sindromul piriformis sau spondiloză.

În prezent, există mai multe tratamente pentru sciatică, dar majoritatea, în special injecțiile cu steroizi, prezintă numeroase efecte secundare și doar ameliorează temporar simptomele, fără a trata cauza. În acest articol, vă prezentăm câteva remedii naturale care vă pot ajuta să scăpați rapid de durerea cauzată de nervul sciatic. Veți putea scăpa de durere în cel mult 6 săptămâni, fără a exista riscul vreunui efect secundar.

 1. Masajul

Masajul poate atenua durerea și relaxa întregul corp, în special dacă sciatica este cauzată de spasme musculare. În plus, masajul stimulează circulația sanguină și activează musculatura.

Puteți utiliza orice ulei pentru masaj și masați zona afectată de 2-3 ori pe zi până când observați rezultate. O altă opțiune este să adăugați 3 lingurițe de nucșoară într-o cană de ulei de susan, încălziți amestecul și apoi masați zona afectată cu acest amestec.

De asemenea, masajul care implică stimularea punctelor cheie este foarte eficient, însă este recomandat să apelați la un fizioterapeut, deoarece el va ști exact care sunt aceste puncte cheie.

 1. Comprese calde sau reci

Alternarea compreselor calde cu cele reci poate aduce alinare. Puteți începe cu comprese calde și finalizați cu cele reci. Aplicați compresa caldă sau rece pe zona dureroasă timp de 15-20 de minute, la fiecare câteva ore. Nu utilizați comprese reci dacă aveți probleme de circulație.

 1. Turmericul

Turmericul este foarte benefic în tratarea durerii cauzate de sciatică datorită proprietăților sale antiinflamatorii și a compoziției sale, inclusiv curcumina, care reduce durerea și inflamația. Adăugați o linguriță de turmeric într-o cană de lapte, puteți adăuga și puțină scorțișoară și fierbeți amestecul. Îndulciți băutura cu miere și consumați-o o dată pe zi.

O altă opțiune este să luați suplimente de 250-500 mg de turmeric de 3 ori pe zi, timp de câteva săptămâni. Fiți atenți, turmericul nu este recomandat celor care iau medicamente anticoagulante sau persoanelor diabetice.

 1. Crema cu capsaicină

Ardeiul cayenne conține capsaicină, care acționează ca un analgezic natural, împiedicând transmiterea durerii către creier. Achiziționați o cremă care conține capsaicină în proporție de 0,025% – 0,075% și aplicați-o de 4 ori pe zi pe zona dureroasă, cel puțin o săptămână.

 1. Exercițiile

Pe lângă odihnă, exercițiile fizice sunt foarte benefice pentru tratarea sciaticii. Sunt recomandate exercițiile care întăresc mușchii abdominali și mușchii spatelui.

Exercițiile care implică aducerea genunchilor la piept sunt, de asemenea, foarte eficiente. Așezați-vă pe o saltea cu picioarele întinse și ușor deschise, apropiați un genunchi de piept, în timp ce celălalt rămâne întins pe podea. Stai timp de 20 de secunde pe fiecare parte și efectuează 3-5 repetări. Exercițiile care implică rotirea spatelui și pozițiile de yoga sunt, de asemenea, recomandate.

 1. Scoarța de salcie albă

Scoarța de salcie albă conține glicozide fenolice cu salicină, care oferă beneficii antiinflamatorii și analgezice. Puteți lua suplimente de 120-240 mg de scoarță de salcie albă pe zi, dar consultați medicul înainte.

 1. Radăcina de Valeriană

Valeriana are efecte relaxante și poate atenua durerea cauzată de sciatică. Puteți lua suplimente cu 150 mg de radăcină de valeriană de 3 ori pe zi, timp de câteva săptămâni, sau puteți consuma ceai de valeriană de mai multe ori pe zi, până când observați o ameliorare a durerii.

 1. Acupunctura

Acupunctura, prin stimularea anumitor puncte cheie ale sistemului nervos central și eliberarea substanțelor chimice care cauzează durerea, reprezintă un remediu natural foarte eficient în tratarea sciaticii.

 1. Manipularea coloanei vertebrale

Manipularea coloanei vertebrale este o metodă tot mai populară în tratarea durerilor de gât și spate. Această tehnică implică mișcări rapide și scurte ale spatelui, menite să atenueze durerea și inflamația.

 1. Semințele de schinduf

Pasta preparată din semințe de schinduf poate ajuta în tratarea sciaticii, a artritei reumatoide și a durerii cauzate de gută, datorită proprietăților sale antiinflamatorii. Măcinați o mână de semințe de schinduf, fierbeți-le în lapte până obțineți o pastă. Aplicați pasta pe zona dureroasă, lăsați să acționeze câteva ore, apoi clătiți.

Repetați zilnic până când observați o îmbunătățire.

Alte sfaturi:

 • Evitați fumatul
 • Faceți exerciții zilnic, dar evitați exercițiile prea intense
 • Mențineți o postură corectă a corpului
 • Evitați mișcările bruște
 • Consumați vitamina C, calciu și magneziu sub formă de suplimente
 • Investiți într-o saltea de pat de calitate