Cele mai bune masini de tuns iarba prietenoase cu mediul

VA Press

Fiind pasionati de natura si de tot ce ne ofera ea, dorim sa fim cat mai conservatori si sa aplicam acest lucru in orice domeniu, chiar si atunci cand alegem sa cumparam o masina de tuns iarba putem lua niste decizii benefice si prietenoase cu natura.

Fiind pasionati de natura si de tot ce ne ofera ea, dorim sa fim cat mai conservatori si sa aplicam acest lucru in orice domeniu, chiar si atunci cand alegem sa cumparam o masina de tuns iarba putem lua niste decizii benefice si prietenoase cu natura. Cele mai bune masini de tuns iarba prietenoase cu mediul sunt, dupa cum urmeaza: masinile de tuns manuale, masinile pe acumulator si masinile de tuns iarba electrice.Cum sa tundem iarba intr-un mod ecologic

Pentru a tunde gazonul intr-un mod ecologic, putem incepe prin a utiliza o masina de tuns iarba care functioneaza cu energie electrica sau acumulatori, in loc de benzina. Aceste masini de tuns sunt mai prietenoase cu mediul si emit mai putin zgomot si emisii poluante. Putem seta inaltimea de taiere a ierbii la o valoare mai mare, ceea ce poate ajuta la stimularea cresterii unei radacini mai puternice si la reducerea nevoii de irigare.

O alta metoda ecologica de tundere este tunderea manuala cu foarfece sau cu unelte de tuns specializate. Aici ma refer la masinile de tuns iarba manuale. Aceasta metoda poate fi mai laborioasa, dar poate oferi un control mai bun asupra modului in care taiem iarba si poate ajuta la stimularea unei cresteri mai puternice si sanatoase a ierbii, fara a produce zgomot si noxe in mediul in care lucram.

Ce facem cu iarba ramasa

Dupa ce am tuns iarba, avem o cantitate semnificativa de iarba ramasa, care poate fi utilizata intr-un mod ecologic si sustenabil. O metoda este de a lasa iarba sa se descompuna si sa devina ingrasamant natural pentru gazon. Putem face asta prin simpla lasare a ierbii taiate pe gazon. Acest proces se numeste mulcire, dar trebuie facut cu atentie pentru a avea cu adevarat beneficii. Cele mai bune masini de tuns iarba vin si cu functie de mulcire, dar se poate executa mulcirea si intr-un mod manual folosind o masina de tuns iarba obisnuita.

Mulcirea gazonului se face alegand sa taiem iarba in curte la maxim doua zile dupa ce am tuns complet gazonul. Astfel masina de tuns iarba va taia doar varfurile firelor si le va imprastia in gazon ajutandu-l cu vitamine in timp ce firele se vor descompune.

O alta metoda este de a utiliza iarba ramasa ca material de compost. Iarba taiata poate fi amestecata cu alte resturi vegetale si poate fi transformata in compost natural si bogat in nutrienti pentru gradina noastra. Acest compost poate fi utilizat pentru a hrani plantele si pentru a mentine solul sanatos si fertil.

Cele mai bune masini de tuns iarba

Pe piata exista o varietate de masini de tuns iarba disponibile, care pot fi utilizate intr-un mod ecologic si sustenabil. Cele mai bune masini de tuns iarba sunt cele care functioneaza cu energie electrica sau cu acumulatori, deoarece sunt mai prietenoase cu mediul si emit mai putin zgomot si emisii poluante.

Pentru cei care prefera tunderea manuala, masinile de tuns iarba manuale pot fi o optiune buna. Un astfel de exemplu este modelul Fiskars StaySharp Max, care utilizeaza tehnologia patentata InertiaDrive si StaySharp pentru a oferi o taiere puternica si precisa a ierbii. Este o masina premium, destul de scumpa, dar nu intr-atat de scumpa incat sa fim nevoiti sa facem un credit pentru a o cumpara.

Tunderea gazonului poate fi o activitate ecologica si sustenabila daca alegem metode si echipamente adecvate. Putem utiliza masini de tuns manuale, cu energie electrica sau acumulatori, putem seta inaltimea de taiere a ierbii la o valoare mai mare si putem utiliza iarba ramasa pentru a hrani gradina sau pentru a face compost. De asemenea, putem alege cele mai bune masini de tuns iarba disponibile pe piata pentru a ne asigura ca activitatea noastra de tundere este eficienta si sustenabila. In acest fel, putem avea o gradina frumoasa si sanatoasa, fara a afecta mediul inconjurator.