Cele mai eficiente tratamente naturiste contra varicelor

VA Press

Funcționarea deficitară a valvelor situate pe traiectul venelor picioarelor conduce la formarea acestor varice. Sângele stagnează la nivelul picioarelor, mărind presiunea pe vene. Presiunea sporită induce durere, umflături și chiar tromboze sau ulcer varicos. Cauzele apariției varicelor sunt variate și includ factori genetici și endocrini, obezitate, sarcina și statul în picioare timp îndelungat. 

Din fericire, există o serie de suplimente nutritive care pot ajuta la prevenirea și tratarea varicelor. 

Unguente și creme împotriva varicelor

Farmaciile naturopate propun diferite remedii naturiste cu efect verificat contra varicelor. Cremele și unguentele de uz extern sunt printre cele mai eficiente, fiind ușor de aplicat. Aceste creme sunt fabricate din extracte naturale din plante : castan sălbatic, untul pământului, gălbenele, tătăneasă sau propolis. Acțiunea antiinflamatoare acestor creme calmează venele varicoase și reduc durerea provocată de varice.

Ceaiuri anti-varice 

Cei care preferă suplimente naturiste sub formă de ceai pentru varice,

Ceaiul de Afin protejează vasele capilare și reduce disconfortul la nivelul varicelor, calmare și scăderea durerilor. Mărul Lupului este prezent în farmacia verde sub formă de ceai pentru uz extern, care regenerează țesuturile afectate și diminuează durerea la nivelul vaselor de sânge afectate. 

Ceaiurile compuse dintr-un amestec de plante îmbunătățesc tonusul vascular și păstrează sănătatea venelor. Aceste ceaiuri conțin sulfină, rostopască, citrice, semințe de hrișcă. Plante cu efect benefic asupra circulației sângelui la nivelul picioarelor sunt folosite ca infuzii calmante : păducel, coada șoricelului, mușețel, talpa gâștei. 

Tablete și capsule contra varicelor

Capsulele și tabletele din farmacia naturistă oferă posibilitatea de a urma un tratament natural varice într-o formulă completă. Pachetele terapeutice care conțin extracte, geluri contra varicelor, vitamina C capsule și coenzima Q 10, de exemplu, alcătuiesc o schemă de tratament simplu de aplicat și care dă rezultate. 

Suplimentele ayurvedice 100% naturale ajută la funcționarea normală a sistemului circulator, reduce inflamația venoasă și diminuează senzația de picioare grele și obosite. Extractele din plante (curcuma, acacia, ghimpe) sunt prelucrate și comercializate sub formă de tablete, simplu de administrat. 

Capsulele pentru vene sănătoase au în compoziție extracte din fructe, pulberi de plante care conțin antioxidanți ce neutralizează radicalii liberi, protejând vasele de sânge de deteriorare și îmbătrânire prematură. Tabletele de vitamina C  din extracte naturale, îmbogățită cu bioflavonoide,  ajută la funcționarea optimă a sistemului imunitar, a celui sanguin și osos. 

Stimulentele pentru funcționarea corectă a venelor și capilarelor conțin extract de afine, lămâie și vitamina C. Administrate în mod regulat, aceste capsule combat eficient apariția varicelor, reduc durerile la nivelul picioarelor și restabilesc buna funcționare a circulației sanguine.

Extractul din muguri de castan oferit sub formă de picături poate fi administrat în cazul celor care suferă de varice, tensiune venoasă sau alte tulburări circulatorii. 

Toate aceste suplimente alimentare naturiste au rolul de a ajuta organismul să lupte contra problemelor circulatorii, oferind calmarea venoasă și scăderea eficace a durerilor cauzate de varice. 

Realizate din compuși naturali, de calitate superioară, remediile naturiste sunt testate de specialiști și efectul lor este confirmat de numeroși utilizatori care au beneficiat de aceste produse. Administrate intern sau extern, sub formă de capsule, tablete, unguente, creme sau picături, aceste leacuri din farmacia verde se dovedesc eficiente și simplu de administrat de către oricine.