Cele mai întâlnite probleme apărute în web hosting și cum pot fi ele remediate

VA Press

Indiferent că ești un antreprenor cu ani buni de experiență, sau un proprietar de afaceri mici, vei avea nevoie de un site web pentru a-ți prezenta și vinde corespunzător produsul/serviciul. Din fericire, configurarea este relativ ușoară, mai ales dacă ai cei mai buni furnizori de găzduire web. Însă, cea mai mare provocare este găsirea de soluții la multe dintre problemele de găzduire web care pot apărea atunci când rulezi propriul site web.

            Prin urmare, pentru a fi pregătit din timp de posibilele derulări, mai jos găsești o listă cu cele mai întâlnite probleme apărute în hosting web, precum și soluții simple de remediere a acestora.

1.     Timp de nefuncționare și erori de server

            În această situație, serverul îți va spune că site-ul sau pagina pe care încerci să o accesezi este offline. Cunoscută și sub denumirea de „downtime”, această eroare este absolut fatală pentru un site web ca fiind periculoasă atât pentru algoritmii Google, cât și pentru percepția publicului.

    Cel mai simplu mod de a remedia această problemă este să alegi un furnizor pentru servicii de hosting cu disponibilitate ridicată, care te va ajuta să elimini problema practic din câțiva pași simpli. 

2.     Viteză mică de încărcare

            Mai rău decât un site offline poate fi un site cu o viteză de încărcare foarte mică. Astfel, vizitatorii vor părăsi rapid site-ul tău dacă informațiile de care au nevoie nu sunt furnizate în timp util. De obicei, clienții urăsc site-urile care se încarcă lent, fapt pentru care vei pierde nu doar vânzări, ci și potențiali clienți fideli. În plus, dacă cineva părăsește site-ul tău rapid contribuie și la o „rată de respingere” mai mică în ochii motoarelor de căutare, ceea ce poate afecta negativ clasamentul site-ului tău.

            În cazul dat, soluția poate fi chiar și optimizarea imaginilor. Acest lucru poate avea un efect uimitor asupra performanței site-ului web, însă trebuie să te asiguri că imaginile afișate pe site-ul tău au dimensiuni mici ale fișierelor, astfel încât să poată fi afișate rapid pe ecranul utilizatorului.

3.     Securitate și conformitate cu PCI

            Serviciile de securizare site sunt foarte importante pentru succesul site-ului tău, fapt pentru care încălcările de securitate pot fi devastatoare, în special pentru afacerile de comerț electronic. Pentru că site-ul nu mai este disponibil, impactul programelor malware și al atacurilor poate reduce încrederea clienților față de afacere ta.

            Pentru a remedia problema e recomandat să alegi un furnizor de găzduire web cu o abordare solidă a securității. O altă soluție rapidă și ușoară este să te asiguri că ai instalat un certificat SSL, care criptează informațiile ce trec prin site-ul tău web, cum ar fi informațiile de plată și de conectare.

server-dedicat.jpg

4.     Resurse limitate de găzduire

            Mulți oameni lansează un site web pe un plan de găzduire partajată, care este cea mai ieftină metodă de găzduire. Cu toate acestea, aceasta este o decizie destul de periculoasă, deoarece poate cauza probleme cu traficul intens. Scalabilitatea este importantă și, odată ce afacerea ta atinge o anumită dimensiune, este posibil ca soluția de găzduire partajată să nu poată face față traficului mare pe care îl primești.

            Soluția ar fi să treci la un plan de găzduire mai performant, și anume găzduirea VPS. Cu toate acestea, dacă ai nevoie de mai mult spațiu pentru a crește, este posibil să ai nevoie și de ceva numit găzduire de server dedicat

5.     Lipsa de suport tehnic

            Rularea unui site web nu este întotdeauna ușoară. Ai nevoie de un furnizor de găzduire care să-ți ofere nivelul potrivit de asistență, în cazul în care lucrurile nu decurg conform planului. Astfel, e recomandat ca atunci când ai o problemă să te bazezi pe un reprezentant cu asistență 24/7, chat web live, bilete de asistență prin e-mail și alte funcții de ajutor esențiale.

            Printre numeroasele opțiuni, Megahost este pe primul loc atunci când vine vorba de tehnic host și asistență 24/7. Făcând alegerea corectă vei avea un furnizor care face tot posibilul ca site-ul tău să fie activ mereu.

            Așadar, să atingi vârful performanței online este acum mai ușor ca niciodată cu MegaHost.ro. Optează pentru un hosting web de calitate, cu domenii web, reseller hosting, server virtual, shared hosting, server ftp și alte servicii utile, care te vor ajuta să obții un avantaj competitiv.