Clinica Arca Life și intervenții unice pentru recuperarea herniei de disc!

Medicina a evoluat odată cu trecerea timpului și cu evoluția tehnologiei. Tehnicile clasice medicale au început să fie considerate de domeniul trecutului, fiind mult mai căutate și mai apreciate tehnicile moderne. În România există puține clinici care realizează intervenții chirurgicale noi, bazate pe tehnologia modernă, fie din cauza nepregătirii în domeniu, fie din cauza  lipsei de tehnologie.

Clinica Arca Life este unul dintre puținele locuri unde vă puteți bucura de intervenții moderne care vizează afecțiunile corpului, în special hernia de disc.

După  cum probabil știți deja, hernia de disc este o afecțiune grea care poate afecta atât zona lombară cât și zona cervicală. În funcție de gravitatea situației, pacientul poate fi supus unui tratament medicamentos sau unei intervenții chirurgicale.

Atunci când tratamentele medicamentoase nu oferă rezultate favorabile pentru ameliorarea herniei de disc lombară sau cervicală, este neapărat nevoie de o intervenție chirurgicală. Pentru astfel de situații, clinica Arca Life oferă operații endoscopice spinale, unice în țara noastră. În funcție de tipul herniei, intervenția poartă următoarele denumiri:

 • Pentru hernia de disc lombară – TESSYS (Transforaminal Endoscopic Surgical System);
 • Pentru hernia de disc cervicală – CESSYS (Cervical Endoscopic Surgical System).

Aceste două denumiri au fost create în funcție de locul unde este necesară incizia și ambele pot fi realizate după ce se examinează două analize importante: RMN și CT. Acestea două au scopul de a arăta medicului gravitatea afecțiunii.

Ce presupune intervenția TESSYS?

Intervenția TESSYS este o intervenție minim invazivă și vizează recuperarea caracteristicilor zonei lombare și are ca scop eliminarea definitivă a herniei lombare. Pentru ca acest proces să aibă rezultatele dorite, trebuiesc urmărite niște etape:

 • Poziționarea pacientului pe masa de operație în decubit lateral sau decubit ventral;
 • Realizarea anesteziei locale;
 • Realizarea inciziei de câțiva mm la o distanță de 8-12 cm de linia mediană;
 • Crearea unui canal cu ajutorul endoscopului pentru a putea avea acces la discul herniat;
 • Extirparea fragmentului discal;
 • Realizarea suturii cu 1 sau 2 fire;
 • Plasarea pansamentului peste sutură;
 • Supravegherea atentă a pacientului timp de 2 ore;
 • Externarea pacientului imediat după perioada de supraveghere;

Intervenția endoscopică nu este una foarte complicată și se realizează destul de rapid. Pacientul se întoare acasă în aceeași zi cu operația și trebuie să revină la control peste 5 zile și peste 14 zile pentru scoaterea firelor. După intervenție, pacientul va resimți mici dureri în zona afectată care vor trece rapid. Procesul de recuperare va fi foarte rapid.

Ce presupune intervenția CESSYS?

Intervenția CESSYS este foarte asemănătoare cu intervenția TESSYS chiar dacă vizează zone ale corpului diferite. Etapele de realizare ale operației sunt asemănătoare, dar cu toate acestea, are câteva elemente diferite față de intervenția pentru hernia lombară:

 • Anestezia este generală;
 • Abordarea este anteriolaterală, deci nu se manipulează măduva spinală;
 • Pentru sutură este necesar doar 1 fir;
 • Pacientul necesită internare timp de 1 zi;

Recuperarea pentru hernia de disc cervicală trebuie realizată cu puțin mai multă atenție pentru că zona este mai sensibilă. După operația de hernie de disc cervicală este necesară purtarea unui guler cervical timp de 7 zile pentru o recuperare completă a zonei. Perioadele de control sunt aceleași ca în cazul herniei lombare.

Toate aspectele prezentate mai sus sunt posibile doar în cazul intervențiilor chirurgicale endoscopice oferite de clinica Arca Life. Intervenția TESSYS și intervenția CESSYS sunt două procedee unice în România care au început să fie din ce în ce mai alese de pacienții care suferă de hernie de disc de orice tip. Toate avantajele pe care le au vor ajuta cu siguranță la recunoașterea pe plan național a procedeelor și vor fi elementele principale pentru care tehnicile vor fi alese în detrimentul tuturor intervențiilor clasice de pe piață.

Nu ezita să iei cele mai bune decizii pentru tine și sănătatea ta! Clinica Arca Life și tehnicile sale unice, îți pot fi alături în depășirea situațiilor dificile.