• Home
 • Externe
 • Cola: Mai Mult Decât o Băutură, Un Agent de Curățare Versatil!

Cola: Mai Mult Decât o Băutură, Un Agent de Curățare Versatil!

Indepartarea ruginii cu Coca Cola

Cola, băutura carbonată preferată a multora, poate fi folosită și ca un agent de curățare eficient pentru diverse scopuri în gospodărie.

Datorită acidității sale ridicate, cola este ideală pentru îndepărtarea petelor și pentru curățarea obiectelor de zi cu zi.

Iată câteva modalități ingenioase de a folosi cola pentru a face față problemelor de curățenie:

 1. Pete de Ulei – Pentru pete de ulei pe alee sau garaj, turnați puțină cola și lăsați-o să acționeze timp de câteva ore. Apoi, ștergeți ușor pentru a îndepărta uleiul.
 2. Urme de Stilou – Pentru a elimina urmele de stilou de pe haine sau covor, aplicați cola pe pete și frecați. Apoi, clătiți cu apă și săpun pentru a obține rezultate excelente.
 3. Curățarea Băii – Turnați jumătate de sticlă de cola în toaletă, lăsați să acționeze o oră, apoi spălați cu o perie de toaletă pentru a obține o toaletă curată și strălucitoare.
 4. Îndepărtarea Ruginei – Lăsați articolele mici ruginite să stea într-un pahar cu cola peste noapte. Apoi, ștergeți-le pentru a le face să strălucească din nou.
 5. Tigăi Arse – Pentru tigăi arse, turnați cola în tigaie și fierbeți-o timp de o oră. După aceea, spălați tigaia ca de obicei pentru a îndepărta murdăria.
 6. Chit Mucegăit – Frecați chitul dintre gresie cu cola, lăsați să acționeze câteva minute și apoi curățați cu un burete rezistent.
 7. Șuruburi și Piulițe – Pentru a curăța șuruburi și piulițe ruginite, lăsați-le să stea în cola, clătiți-le cu apă și veți obține piese strălucitoare.
 8. Parbriz Auto – Turnați cola pe parbriz, clătiți cu apă și veți obține un parbriz curat și fără pete.
 9. În Grădină – Utilizați cola pentru a ține melcii departe sau pentru a accelera procesul de compostare. De asemenea, poate curăța mașinile de tuns gard viu și greblele ruginite.
 10. Ibric – Pentru a curăța depunerile de calcar din ibric, fierbeți cola în ibric timp de 30 de minute și clătiți-l pentru a elimina calcarul.
 11. Pete pe Haine – Adăugați cola în mașina de spălat pentru a elimina petele vizibile de pe haine.
 12. Îndepărtarea Vopselei – Pentru a îndepărta vopseaua vărsată, aplicați cola pe pată, lăsați să acționeze și apoi clătiți cu apă și săpun.
 13. În Piscină – Turnați cola în piscină pentru a îndepărta rugina și petele.
 14. Curățarea Bornele Bateriei Auto – Curățați bornele bateriei cu cola pentru a menține conexiunea electrică bună.
 15. Curățarea Cromului – Folosiți cola pentru a curăța articolele cromate, cum ar fi piesele auto sau obiectele de iluminat.

Cola se dovedește a fi un aliat versatil în gospodărie, rezolvând multe probleme de curățenie cu ușurință.