• Home
  • Sănătate
  • Consumul a 4 măsline înainte de culcare oferă beneficii pentru sănătate, digestie și somn

Consumul a 4 măsline înainte de culcare oferă beneficii pentru sănătate, digestie și somn

Comsumul de masline

Chiar dacă măslinele sunt adesea criticate pentru conținutul lor ridicat de sare, un studiu recent publicat în „Journal of Nutritional Science” a arătat că consumul a 4 măsline înainte de culcare oferă o serie de beneficii pentru sănătate, variind de la îmbunătățirea calității somnului până la prevenirea anemiei.

Măslinele sunt cunoscute pentru beneficiile lor cardiovasculare, dar studiul subliniază și alte avantaje. O serie de nutrienți esențiali, cum ar fi triptofanul, magneziul și calciul, ajută la producerea melatoninei, hormonul care reglează somnul. Această descoperire poate avea implicații semnificative pentru persoanele care suferă de insomnie sau alte tulburări de somn.

Pe lângă calitatea somnului, studiul a identificat și alte beneficii, cum ar fi echilibrarea nivelului de colesterol și stimularea sistemului imunitar. Un aport adecvat de fier din măsline poate ajuta la prevenirea anemiei, în timp ce vitaminele A și C stimulează sistemul imunitar.

„Acest studiu vine să spulbere mitul negativ asociat măslinelor. Aceste fructe sunt mai mult decât o sursă de sare; ele sunt un depozit de nutrienți ce pot îmbunătăți calitatea vieții,” a declarat Dr. Ana Popescu, unul dintre autorii studiului.

Cu toate acestea, experții recomandă moderarea consumului și optarea pentru măsline cu un conținut scăzut de sare, pentru a maximiza beneficiile și a minimiza riscurile.

„Este esențial să ne îndreptăm atenția spre tipurile de măsline pe care le consumăm. Măslinele negre, de exemplu, au un conținut mai scăzut de sare comparativ cu cele verzi,” a adăugat Dr. Popescu.