• Home
 • Parteneri
 • Copilul tău are o pasiune pentru muzică? Descoperă de ce să-i cumperi o chitară potrivită vârstei lui!

Copilul tău are o pasiune pentru muzică? Descoperă de ce să-i cumperi o chitară potrivită vârstei lui!

COPILU1

Muzica este un stimulent excelent pentru copii, care aduce cu sine multe avantaje. Când sunt mici, copiii sunt deseori atrași de instrumente și sunt curioși cu privire la sunetele pe care le pot scoate, indiferent că bat în tobe sau vor să simtă vibrația coardelor chitarei. Dacă tu, ca părinte, observi că cel mic are un interes deosebit pentru un anumit instrument, ar fi util să îl încurajezi, mai ales dacă învață să cânte la o vârstă fragedă.

Dacă îți dai seama că ai un mic rocker acasă, dar nu știi ce chitară să alegi, ce criterii să iei în considerare sau cum să decizi, în cele ce urmează vei găsi răspunsul la toate aceste întrebări.

Iată un ghid util de cumpărare al chitarei pentru copilul tău:

De ce să cumperi o chitară copilului tău?

În general, instrumentele muzicale sunt un cadou extrem de util pentru copii, căci vor ajuta la dezvoltarea acestora. Muzica este foarte benefică și a stăpâni un instrument încă de la cele mai mici vârste îi va ajuta să deprindă numeroase abilități, precum: concentrarea, răbdarea, simțul ritmului, coordonarea și multe altele.

Avantajul unei chitare este acela că cel mic o va putea purta cu el. Chiar dacă nu știe să cânte încă, se va distra ușor cântând propriile melodii și simțind corzile. Copilul va descoperi cu ușurință bucuria pe care muzica o aduce în viața lor și își va aprofunda cunoștințele, pentru a cânta cu adevărat atunci când vrea.

Ce dimensiuni ale chitarei sunt potrivite pentru un copil?

Mărimea chitarei alese va depinde de vârsta și înălțimea copilului. Există mai multe dimensiuni diferite, căci este esențial ca acesta să poată cânta cât mai confortabil, ca instrumentul să nu ocupe prea mult spațiu în poală atunci când o folosește și să ajungă la capătul gâtului pentru a cânta fără probleme.

Cum alegi chitara unui copil?

Înainte de a începe să cauți chitara ideală pentru micul tău muzician, există câteva criterii de luat în considerare pentru o achiziție de succes.

 • Dimensiunea chitarei

După cum a fost specificat mai sus, este foarte important ca cel mic să se simtă confortabil atunci când cântă. Iar dacă nu te descurci cu alegerea dimensiunii potrivite vârstei celui mic, cere ajutorul specialiștilor care se ocupă de vânzarea diferitelor instrumente muzicale

 • Designul

Poți găsi tot felul de modele disponibile, în culori și materiale diferite sau poți opta chiar pentru o chitară personalizată. Cu siguranță vei găsi ceva potrivit pentru copilul tău. Nu uita însă că trebuie să îi ceri și lui părerea înainte de a cumpăra.

 • Rigiditatea corzilor

În funcție de modelul ales, corzile chitarei sunt realizate din diferite materiale.

 • la chitara clasică, corzile sunt fabricate din nailon și sunt moi, pentru a nu răni vârful degetelor
 • la chitara populară, corzile sunt din oțel, mult mai rigide și tensionate decât la alte modele
 • chitara electrică are corzile din oțel, însă nu sunt foarte întinse, ceea ce le face mult mai practice

Dacă este prima chitară pe care o cumperi pentru copilul tău, alege o chitară acustică clasică, datorită corzilor confortabile la atingere și pentru faptul că este mai ușor de cântat la ea

 • Tipul de chitară

Există mai multe tipuri de chitară din care poți alege, în funcție de gusturile și preferințele copilului: diverse modele de chitare clasice, chitare acustice, electrice, de jucărie sau ukulele.

Dacă obiectivul tău este să învețe să cânte, atunci optează pentru o chitară clasică, acustică sau electrică, dar ține cont de tonurile sau stilul dorit de copilul tău.

 • Rezistență și calitate

Ideea este ca cel mic să se poată bucura de chitara lui o mare perioadă de timp. De aceea, optează pentru un model de înaltă calitate, cu o vopsea rezistentă, care nu se desprinde ușor.

 • Calitatea sunetului

Instrumentele muzicale au rolul de a da viață muzicii. De aceea, atunci când cumperi o chitară pentru copilul tău, oferă-i una de calitate, care să-l îndemne să exerseze.

Chitara este un instrument solo excelent, dar și unul de acompaniament, pe care copilul tău îl poate lua cu el pretutindeni. Iar primele sale acorduri vor fi învățate rapid, ceea ce îl va motiva să investească suficient timp și practică pentru a deveni un mic muzician desăvârșit. În concluzie, dacă consideri că este atras de acest instrument muzical minunat, oferă-i modelul potrivit de chitară cu prima ocazie!

Sursa foto: pexels.com