• Home
  • Grădină
  • Cu acestă metodă, udarea plantelor în timpul concediului nu va mai fi o problemă

Cu acestă metodă, udarea plantelor în timpul concediului nu va mai fi o problemă

metoda de udat

Oricine are una sau mai multe plante în casă sau în grădină știe cât de important este să acorde o atenție deosebită udării, astfel încât plantele să crească viguroase și exuberante și să asigure o viață lungă acestora. Prin urmare, este nevoie de grijă și dedicare pentru a putea admira pe deplin frumusețea plantelor.

Dar ce faci atunci când ești obligat să fii plecat de acasă pentru o anumită perioadă de timp? Primul lucru care îți vine în minte este să apelezi la o persoană de încredere (prieten, membru al familiei, partener, coleg de muncă) pentru a uda plantele. Cu toate acestea, există și o metodă care permite plantelor să primească apa necesară chiar și fără a apela la ajutorul altor persoane.

Udarea plantelor chiar și când nu ești acasă: metoda infailibilă În primul rând, trebuie să obții două sticle de plastic, una mai mare și una mai mică. Acest lucru se datorează faptului că va trebui să tai partea de jos a sticlei mai mari: măsoară șase centimetri în sus de la bază și taie la această înălțime. După ce ai finalizat acest pas, ia sticla mai mică și așeaz-o vertical în interiorul părții de jos a sticlei mai mari. Cu ajutorul unui marker, marchează pe sticla mică nivelul maxim al apei, care va coincide cu înălțimea părții de jos a sticlei mai mari.

Cu jumătate de centimetru sub această marcă pe care ai făcut-o cu markerul, desenează un mic pătrat (poate fi cu un alt marker de altă culoare). Cu ajutorul unui cutter, îndepărtează plasticul din acest pătrat, astfel încât să obții o mică fereastră prin care apa va ieși.

După ce ai finalizat și acest pas, ia o bucată de material textil și taie o bandă de aproximativ 35 de centimetri lungime. Această bandă de material trebuie plasată pe o bucată de folie de aluminiu, care va înconjura banda de material. Ai grijă să lăsăm aproximativ 4 centimetri de material textil să iasă din folia de aluminiu înfășurată. Acum trebuie doar să îndoi folia de aluminiu și să o așezi în interiorul părții de jos a sticlei de plastic, acolo unde deja ai plasat sticla mai mică.

Metoda funcționează și pentru vaze. Ceea ce facem este, de fapt, irigarea prin picurare. Baza trebuie așezată pe sol, cu o adâncime de aproximativ jumătate de centimetru: în interior vom așeza sticla de plastic mai mică, umplută cu apă, care va ieși prin fereastră și va umple partea de jos (care va funcționa ca un rezervor). După ce am făcut acest lucru, folia de aluminiu îndoită este plasată în interiorul bazei, care va acționa ca un pulverizator. În scurt timp, picăturile de apă vor începe să iasă din pulverizator și vor udă solul plantelor.

Dar ce se întâmplă dacă observăm că irigarea are loc prea rapid? Nu vă faceți griji, deoarece este posibil să reglăm irigarea. Tot ce trebuie să facem este să strângem mai tare folia de aluminiu, astfel încât apa să curgă mai încet și să asigure o udare corespunzătoare. Această metodă este de asemenea perfectă pentru ghivecele pe care le avem în casă, cu condiția să folosim un fel de mic recipient care să susțină sistemul de irigare. Ideea este cu adevărat senzațională și vă permite să plecați în vacanță, chiar și pentru câteva săptămâni, fără ca plantele să fie afectate.