Cum faci marketing online in 2021 ca profesionistii din Germania?

2020 este un an foarte special pentru profesioniștii din marketingul online, datorită impactului crizei in sanatate, cauzat de virusul actual si de schimbarile puternice in practicile consumatorilor.

Anul 2021 va fi, de asemenea, interesant si provocator, dar va necesita continuarea adaptarii la situatie. De aceea e bine sa intelegi ca pentru a beneficia la maxim de avantajele aduse de o strategie corecta de marketing online, poti opta pentru colaborarea cu o agentie de marketing online cum este Agentia re7consulting.ro, care iti va modela parcursul si actiunile in campaniile de marketing online. 

Iata cateva directii de analizat pentru anul viitor.

1. Marketing prin continut (Content Marketing):

Daca te indoiai de importanta content-ului in marketing, acum deja esti lamurit. Continutul este “rege”, iar implementarea unei astfel de strategii este o necesitate.

Combinat cu SEO, iti permite sa te diferentiezi, sa oferi experiente optimizate si personalizate si sa atragi clienti care chiar cumpara.

Perioada pandemiei a crescut mult zona de continut vizualizat online, dar si asteptarile consumatorilor în acest domeniu.

Prin urmare, specialistii in marketing online si SEO trebuie sa se adapteze, in special prin postarea de mesaje cu mai multa empatie, mai multa sobrietate, aratand rolul si utilitatea companiei, dar si confirmand faptic.

Pe orice blog de marketing sunt analizate modalitati de a optimiza strategia de optimizare SEO On-Page si Off-Page pentru a atinge cele mai comune obiective in acest domeniu: vanzari noi, trafic, implicare, dar si generare de clienti potentiali.

2. Optimizarea pentru motoarele de cautare (SEO):

Furnizarea de informatii de calitate utilizatorilor de internet este un lucru bun, dar trebuie totusi sa le gaseasca.

Aici intervine departamentul de SEO al agentiei re7consulting, care joaca un rol important in acest domeniu, . Este esential sa conectezi KPI-urile SEO-ului la obiectivele afacerii tale pentru a evalua eficacitatea reala a acestuia. 

Un alt subiect important: e bine sa profiti de creșterea traficului global din perioada pandemiei, raspunzand la intrebarile pe care clientii si potentialii clienti le pot avea, chiar daca aceasta inseamna modificarea website-ului sau adaugarea de pagini. SEO este o strategie care de multe ori da roade pe termen lung. Pentru a-si optimiza strategia, specialistii care scriu pe blog de marketing prioritizează in general trei componente: optimizarea timpilor de incarcare a paginii, optimizarea paginilor pentru dispozitive mobil si localizare eficienta.

3. Marketing online prin Social Media:

Toti stim importanta postarilor pe retelele de socializare daca vrei sa fii auzit sau vazut de clientii actuali si potentialii clienti. Personalizarea a devenit o obisnuinta.

Ascultarea mesajelor primite din partea comunitatii pentru a oferi continut relevant este, de asemenea, o tendinta puternica pentru 2021. Subiectele conversatiei se schimba si trebuie sa te adaptezi.

Un exemplu relevant –  TikTok a fost unul dintre marii castigatori ai acestei perioade. Daca descoperirea de noi spatii este o dorinta recurenta a specialiștilor in marketing online, o rețea sociala pare sa iasa in evidenta atunci cand vine vorba de bugetele publicitare si de rentabilitatea investitiei: Facebook, inaintea Instagram sau Twitter.

4. Publicitate digitala (campanii PPC – Facebook Ads & Google Ads):

Pe langa canalele organice deseori saturate, publicitatea ramane un mijloc esential de captare a atentiei. Dar trebuie totusi sa poti adapta constant solutiile utilizate, sa analizezi si sa optimizezi campaniile pe care le pui in aplicare.

In timp ce perioada pandemica a provocat o scadere a cheltuielilor publicitare fizice, alte tendinte au profitat – e-mail marketing, video, chatbots, etc. Sfat pentru 2021?

Continua  sa investesti in campaniile de PPC,  ramanand fidel la ceea ce functioneaza bine deja si experimentand constant cu modalitati noi de a ajunge la potentialii clienti. 

4. Marketing online prin influenceri:

Locul influencerilor in marketingul online nu mai trebuie demonstrat de nimeni si companiile care aleg sa nu investeasca in acest canal de promovare online vor avea de pierdut pe termen lung la capitolul branding in fata competitorilor.

Consumatorii sunt captati de recomandari, vor sa se poata identifica cu ei si asteapta sfaturi. Prin urmare, colaborarile cu micro sau nano-influenceri sunt in creștere.

Perioada aceasta a pandemiei a accelerat atractia pentru creatorii de continut si tendinta va dura. Prin urmare, in 2021 va fi necesar sa atragi influencerii de partea brandului tau.

La nevoie, o agentie de marketing digital ca re7consulting.ro iti poate sugera cum sa actionezi in acest sens pentru a-ti devolta afacerea!