• Home
  • Timp liber
  • Cum oferă un gazon sintetic fotbal performanță și durabilitate

Cum oferă un gazon sintetic fotbal performanță și durabilitate

gazon multisport wp

Sportul este tema vieții. Uneori, sportul captează atenția lumii sub forma Jocurilor Olimpice, Cupei Mondiale etc. Dar, adesea, o parte importantă a sportului este trecută cu vederea – suprafața de joc.

Orice fan al sportului va fi de acord că succesul jucătorilor depinde în mare măsură de calitatea suprafeței de joc. Proiectarea profesională a gazonului este o știință și o artă riguroasă care asigură cea mai bună suprafață de joc posibilă pentru sportivi.

În unele părți ale lumii, este dificil sau chiar imposibil să se asigure terenuri cu gazon natural de înaltă calitate din cauza climei sau a resurselor. Prin urmare, gazonul de fotbal artificial, cu caracteristicile gazonului natural de înaltă calitate, a câștigat rapid acceptarea în cercul fotbalistic.

Calitatea gazonului artificial

Avantajele unui teren artificial fotbal includ:

  • Mai puțină întreținere

Un teren de fotbal artificial nu necesită multe lucrări de întreținere, cum ar fi replantarea, cosirea, udarea, fertilizarea, îndepărtarea buruienilor, combaterea dăunătorilor etc. Acest lucru economisește o mulțime de apă și costuri de întreținere în fiecare an, iar întreținerea zilnică este, de asemenea, foarte ușoară. De obicei, gazonul este periat o dată pe săptămână pentru a menține iarba dreaptă și uniform așezată și pentru a îndepărta resturile;

  • Durată de viață extrem de lungă

Un gazon sintetic fotbal poate fi folosit în aproape toate condițiile meteorologice și nu necesită o perioadă de recuperare între meciuri. Durabilitatea extremă este utilă pentru a prelungi perioada de utilizare. Durata medie de viață a unui teren de fotbal poate ajunge la peste 2400 de ore pe an, în timp ce gazonul natural își pierde cele mai bune calități de joc după numai 400-800 de ore de joc.

  • Fără murdărie 

Unor jucători le place să joace în noroi, altora nu. Cu siguranță, lipsa murdăriei este un avantaj real pentru a reduce cantitatea de agenți de curățare.

În ultimii ani, multe echipe din Liga 1 și din alte ligi au început să folosească gazonul artificial pentru competiții. Datorită avantajelor sale indispensabile, gazonul artificial devine treptat alegerea preferată de tot mai mulți jucători și cluburi.

Acum poți descoperi un gazon artificial fotbal pret competitiv, numai la gazonsportiv.ro.

Așadar, gazonul artificial pentru fotbal are diverse avantaje, de la preț până la ușurința și rapiditatea instalării. Este foarte rezistentă la uzură și de lungă durată. Nu afectează caracteristicile de joc atunci când este uscată sau umedă. Este utilizată pentru terenuri de sport și stadioane în aer liber și în interior. Are proprietăți excelente de absorbție a șocurilor și are costuri de întreținere mai mici Nu în ultimul rând, are un aspect atractiv și oferă o suprafață netedă, fără umflături.