Cum poti face bani din marketing afiliat

VA Press

Pe plan profesional, pot aparea situatii neprevazute in orice moment si este bine ca oricand sa ai in minte un plan de rezerva in cazul in care in domeniul in care profesezi au loc schimbari drastice sau disponibilizari. Marketingul afiliat este o solutie potrivita pentru orice persoana dornica sa invete si sa experimenteze lucruri noi, dar si pentru persoanele care vor sa faca mai multi bani. Poti sa apelezi la aceasta varianta fie ca esti student, lucrator independent, antreprenor sau iti doresti un job in plus fata ce cel pe care-l ai deja. Afla ce presupune marketingul afiliat si cum iti poti creste veniturile online.

Ce inseamna marketing afiliat

Sa faci marketing afiliat poate deveni o afacere profitabila, insa inainte de a te implica in astfel de actiuni trebuie sa te documentezi suficient de mult si sa cunosti toate aspectele necesare unei afilieri. Majoritatea brandurilor si companiilor apeleaza la agentii de marketing pentru a-si creste vanzarile si notorietatea. Daca te pasioneaza mediul online, iti doresti sa faci acest lucru pe cont propriu pentru a nu mai depinde de un angajator, poti incepe sa faci marketing afiliat. Domeniul acesta se afla in plina dezvoltare si ofera posibilitatea de a obtine castiguri avantajoase, cu eforturi minime.

Marketingul afiliat se bazeaza pe promovarea si vanzarea unor produse/servicii. Afiliatul obtine un comision din valoarea totala a acestuia. Aceasta este o modalitatea usoara de a face bani datorita faptului ca nu necesita foarte multe eforturi: nu vei fi nevoit/a sa detii produsele fizic, nu faci tu livrarea si nici nu primesti retururile. Altfel spus, rolul tau este de a convinge potentialii clienti sa achizitioneze produsul/serviciul brandului respectiv.

De ce ai nevoie pentru a face marketing afiliat

Procesul de afiliere nu este atat de complicat pe cat pare, iar pentru a putea face acest lucru ai nevoie de un website, o retea de afiliere, un advertiser si un cont bancar. Pentru a avea un site bine optimizat, care sa genereze vizitatori si sa-ti aduca venituri substantiale, apeleaza la o companie care se ocupa de crearea site-urilor. Acesta va fi precum un blog, unde vei promova produsele/serviciile prin continut detaliat si convingator (articole). Directionarea cititorilor catre brandul promovat sau magazinul online se va realiza cu ajutorul unor link-uri afiliate, pe care le vei introduce in textele de pe site-ul tau.

Inscrierea intr-o retea de afiliere este gratuita si are ca scop punerea in legatura a advertiserilor si a afiliatilor. Un aspect important pe care trebuie sa-l stii este ca pentru a fi recunoscut ca afiliat trebuie ca site-ul pe care-l detii sa fie inregistrat in platforma de afiliere. Un alt avantaj pe care ti-l ofera reteaua de afiliere este ca iti va livra in contul bancar comisionul obtinut in urma procesului de vanzare.

Cum iti cresti veniturile

Daca nu esti multumit/a de salariul pe care-l obtii ca angajat, poti opta pentru a face marketing afiliat in timpul liber. Promovand produsele unui brand renumit poti castiga sume avantajoase, care sa-ti aduca satisfacere si multumire. Comisionul pe care l-ai putea incasa poate fi cuprins intre 1% si 20% din pretul total al acestuia, insa acesta variaza de la brand la brand. Poti face acest lucru din orice loc, de acasa sau din vacanta, ai nevoie doar de un calculator/laptop si de conexiune buna la internet. Timpul alocat afilierii depinde doar de disponibilitatea pe care o ai.

Ce trebuie sa faci la inceput de drum in marketing afiliat

Pentru cei care sunt incepatori in marketing afiliat este important sa identifice cu atentie programele de afiliere si partenerii cu care se afiliaza. La inceput vei avea tendinta de a incerca sa vinzi orice fel de produs, din diferite domenii. Incearca sa eviti acest lucru, mai ales daca produsele pe care le promovezi nu iti ofera credibilitate si calitatea acestora nu respecta descrierea.

Un alt lucru recomandat de facut in acest domeniu este sa stabiliesti continutul care va fi afisat pe reteaua de afiliere alaturi de parteneri, pentru a nu exista conflicte sau alte situatii neplacute. Lucreaza constant la textele pe care le faci si alege-ti cu atentie partenerii cu care colaborezi. In acest fel, iti vei crea o reputatie anume si vei castiga increderea clientilor.