• Home
  • Parteneri
  • Cum poti gasi cele mai bune solutii de iluminat pentru locuinta ta?

Cum poti gasi cele mai bune solutii de iluminat pentru locuinta ta?

Cum poti gasi cele mai bune solutii de iluminat pentru locuinta ta

Solutiile de iluminat al incaperilor sunt probabil ultimele detalii atunci cand ne aflam in procesul de amenajare interioara a casei, insa rolul lor este esential cand vizam un rezultat final perfect armonios. 

Iata mai jos cateva lucruri de luat in considerare cand te afli in cautarea corpului de iluminat ideal

Vizualizeaza imaginea de ansamblu

In primul rand, stabileste destinatia incaperii. Sufrageria, dormitorul sau bucataria au nevoi de iluminare diferite. Bucataria este, de regula, un spatiu intens social, unde lumina, pe langa faptul ca ilumineaza din belsug, infrumuseteaza incaperea.

Corpurile tip spot sau plafonierele, incastrate in tavan, desi folosite adesea, ofera o lumină limitata. O varianta atipica ar fi lustrele cu brate multiple. 

Pune la punct detaliile tehnice

Masuratorile sunt o parte importanta in amenajare, iar fiecare spatiu, in functie de dimensiunile sale, vine cu nevoi diferite. Ia in considerare inaltimea peretilor, distanta la care sa pozitionezi corpul suspendat si cat de mult doresti sa atarne. De pilda, un living generos, inalt, ofera prilej de un candelabru pe masura. In schimb, intr-o incapere mai mica, daca optezi pentru corpuri de iliuminat suspendate, lustrele sunt o varianta potrivita. O bucatarie spatioasa, inalta, ofera  varianta de a veni cu solutii mai creative, precum de a decora spatiul de luat masa cu un candelabru impunator. Poti gasi variate modele de lustre moderne la preturi accesibile, pe Homelux.ro.

Functionalitatea este prioritara

Fiecare incapere poate fi impartita in subspatii, criteriul fiind functionalitatea lor. De exemplu, in bucatarie putem avea un spatiu de lucru, pentru gatit, si unul de servit masa. Fiecare dintre acestea poate fi iluminat in mod diferit, asadar nu te sfii sa folosesti multiple corpuri de iluminat chiar in aceeasi incapere, tehnica ce se numeste iluminat punctual. 

Orice piesa adaugata trebuie sa se integreze in stilul camerei 

Atat culoarea, cat si stilul corpului de iluminat sunt aspecte importante de luat in considerare. De exemplu, intr-o camera amenajata intr-un stil clasic, un corp suspendat de culoare deschisa, oval, se potriveste cel mai bine. Corpurile de iluminat din metale, intr-un stil industrial, se preteaza intr-o camera decorata in stil modern. Iar pentru a accentua stilul rustic, poti alege pentru corpuri de iluminat din lemn. 

In concluzie, corpul de iluminat ideal are atat rol funcțional, de a oferi cantitatea de lumina necesara, cat si de accesoriu arhitectural, atunci cand este bine integrat in stilul general al camerei.  Sursa foto: Pixabay.com