• Home
  • Parteneri
  • Cum poti monitoriza perioada de uptime intr-un pachet pentru servere dedicate?

Cum poti monitoriza perioada de uptime intr-un pachet pentru servere dedicate?

servere dedicate

Perioada de uptime reprezinta timpul in care un website ramane activ pentru vizitatori. Acest procent difera in functie de fiecare companie de hosting si de problemele pe care le intampina in decursul unui an de zile. Un plan pentru servere dedicate poate promite o perioada de uptime de pana la 99,9%, insa acest lucru nu este intotdeauna adevarat.

De aceea, trebuie sa-ti monitorizezi afacerea online in mod constant si sa verifici functionalitatea acesteia. Poti face asta prin intermediul unei aplicatii specifice. Desi nu sunt determinate intotdeauna cifrele exacte, primesti un raport detaliat cu privire la acestea si esti anuntat in legatura cu erorile care apar.

Ce teste se pot face pentru a verifica perioada de uptime?

Exista mai multe unelte disponibile pentru acest proces, iar alegerea finala tine de preferintele personale. In general, o unealta gratuita pentru servere dedicate este suficienta pentru a face o analiza a informatiilor de baza. De exemplu, Pingdom permite monitorizarea utilizatorilor si a vitezei de incarcare in timp real. Timpul de oprire si pauzele sunt observate imediat, datorita faptului ca frecventa verificarii este de doar un minut. In plus, totul este verificat de doua ori, inainte de a fi alertat. In felul acesta, numarul de erori false este redus.

Poti face testul din peste 70 de locatii diferite, afland in acelasi timp si gradul de performanta. Creeaza-ti un cont si opteaza pentru o verificare la fiecare minut. Vei fi notificat pe email cu privire la orice perioada de downtime si vei sti cat de mult a ramas site-ul tau inchis.

Vrei o alta alternativa pentru a analiza uptime-ul pe servere dedicate? Sunt disponibile si unelte platite, care livreaza raporturi zilnic, saptamanal sau lunar. Cu ajutorul acestora, sunt verificate si aspectele ce tin de certificatul SSL. In schimbul unor astfel de servicii, este necesar sa platesti un abonament anual. Desi este un cost suplimentar, in mod sigur poti lua aceasta alternativa in calcul pentru siguranta unui magazin online.

Cum poate afecta perioada de uptime succesul afacerii tale?

Daca site-ul web ramane inactiv pentru perioade lungi de timp, acest lucru poate avea un impact SEO negativ. Atunci cand paginile unui magazin online nu functioneaza, motoarele de cautare incep sa reduca pozitia in rezultate si pot chiar sa elimine brandul din clasament. In plus, vei pierde o parte importanta din traficul existent, datorita faptului ca vizitatorii nu vor mai dori sa revina.

Gandeste-te la faptul ca uptime-ul de 90% intr-un plan pentru servere dedicate presupune faptul ca website-ul tau nu a fost online timp de 36,5 zile intr-un an. Pe de alta parte, procentul de 99,9% nu este nici acesta unul stabil. Prin urmare, nu te poti astepta intotdeauna la o perioada de downtime de 1,44 minute/zi si 0,72 ore/luna sau 8,8 ore/an. Este doar un calcul teoretic, iar durata reala variaza in functie de lucrarile de intretinere si de problemele legate de securitate. Un plan pentru servere dedicate de la un furnizor serios este, insa, suficient pentru a garanta functionarea optima a domeniului tau!