• Home
  • Parteneri
  • Cum reușește să prevină acidul boric din izolația cu celuloză dăunătorii?

Cum reușește să prevină acidul boric din izolația cu celuloză dăunătorii?

176532952 1703627093176184 5122673226278545092 n

Sunt insectele o preocupare majoră în cartierul, zona sau casa ta? După cum poate știi deja, există mai multe modalități de a le ucide sau de a le respinge. Unele dintre soluții s-ar putea să te surprindă însă – este vorba de izolarea termică a casei.

Boratul sau boraxul din izolația cu celuloză (suflată ori pulverizată) poate fi de folos să omoare gândacii, ori să îi respingă, ajutându-te să îți păstrezi casa liberă de dăunători enervanti. În postarea de azi arătăm modul în care boratul din izolația de celuloză respinge insectele din casa ta și pentru prevenire apariția dăunătorilor.

Ce este boratul?

Boraxul (boratul) este o substanță naturală, găsită pentru prima dată în jurul anului 700 î.e.n. în albiile lacurilor secate din Tibet. Nu a fost procesat (fabricat) pentru utilizarea largă de consum până în jurul anilor 1800. Astăzi, boraxul se găsește de obicei sub formă de pulbere albă și este cel mai adesea utilizat în detergenții de rufe și în alte produse de curățat, de uz casnic. Boraxul este o combinație minerală și de sare derivată din acidul boric.

Boratul este un cristal sau o pulbere incoloră care se dizolvă în apă. Este de obicei folosit ca ingredient în insecticide, antiseptice, ignifuge și pentru a absoarbe neutronii în reactoarele nucleare.

De ce este folosit și în izolațiile cu celuloză?

Boratul este adăugat în celuloza folosită pentru termoizolare în timpul procesului de fabricație. Echipele de specialisti de la Izolații Naturale folosesc în primul rând izolația de celuloză ca umplutură liberă pentru a izola mansardele, podurile și acoperișurile. STEICO Zell, izolația din fibră de lemn utilizată de Izolații Naturale este alcătuită din conținut reciclat de celuloză. Deși acesta este un mod excelent de reducere a amprentei de carbon, acesta trebuie amestecat cu borat pentru a crește rezistența la flăcări și întârzierea arderii.

176532952 1703627093176184 5122673226278545092 n 1024x1024 1

Așadar, pe lângă uciderea și respingerea insectelor, boratul este recunoscut ca un aditiv eficient ignifug clasa 1, oprind arderea mocnită. Boratul este, de asemenea, un antifungic, reducând riscul creșterii mucegaiului și a ciupercilor în zonele umede și mai întunecate ale casei, unde se folosește de obicei izolația.

Boratul nu este doar incolor, ci este și inodor. Astfel, nu cauzează mirosuri neplăcute în interiorul casei.

Cum atacă boratul insectele

Boratul, atunci când este utilizat ca un agent de respingere a dăunătorilor, va menține casa fără insecte, fără efort din partea proprietarilor. După cum poate știai, există două modalități de a combate insectele din casă: fie prin a le ține la depărtare, fie prin a le extermina.Boratul utilizat în procesul de fabricație a izolației cu celuloză STEICO poate face ambele lucruri, cu succes.

Boratul, atunci când este adăugat în mod corespunzător în izolația celulozei, poate respinge insectele. Cu toate acestea, dacă există o breșă în casă și niște insecte reușesc să se strecoare, acestea pot fi exterminate prin contactul cu acidul boric.

Boratul, sub formă de pulbere, este prezent în toată izolația celulozei. Insecta merge prin pulbere, ce se agață de picioarele și corpul insectei. Pulberea se absoarbe în organism, afectând metabolismul și exoscheletul acesteia. Când insecta își dă seama că pulberea este pe ea, insecta va încerca să se curețe singură, ingerând otrava. Acest lucru este valabil pentru furnici si  gândaci.

Totuși, această substanță nu va extermina căpușele, ploșnitele, muștele, centipedele, molile și tăunii. Va trebui să contactați o companie profesională de combatere a dăunătorilor pentru a elimina aceste insecte.

Siguranță

Profesioniștii de la Izolații Naturale fac din siguranță prioritatea numărul unu, nu numai pentru ei, ci și pentru clienți. Respectă cele mai înalte standarde de siguranță la instalarea și îndepărtarea izolației, asigurându-se că locuința izolată și familia ocupantă sunt în siguranță.

Alegând izolația cu celuloză, ai doar de câștigat:

  • Te bucuri de o izolare fonică de excepție
  • Îți păstrezi casa mai caldă iarnă și mai răcoroasă vara
  • Reduci cheltuielile la încălzire cu până la 35%
  • Nu ai grija emisiilor de substanțe volatile periculoase
  • Ai un risc redus la incendiu
  • Te bucuri de un montaj rapid, fără deșeuri.

Descoperă aici ofertele lunii, profită de plata în rate fără dobândă și cere acum o ofertă de preț pentru izolația casei cu celuloză!