sâmbătă, 26 septembrie 2020

Cum sa alegi cursurile de calificare pe care sa le urmezi?

Știrile zilei

Ce spune Tavi Colen despre fosta soţie a lui Alin Oprea: „M-am trezit cu ea în casă…”

Tavi Colen, fostul coleg de trupă al lui Alin Oprea, se implică din nou în scandalul divorţului dintre Alin...

Declarațiile lui Gheorghe Dincă din instanță au fost făcute publice

Declarațiile lui Gheorghe Dincă din instanță au fost făcute publice de către Alexandru Cumpănașu. Acesta a venit cu noi...

Strigătul de ajutor al lui Mihăiță, băiețelul orfan care vrea să zboare: „Vrea să fie un copil normal”

Micuțul în vârstă de șase ani își dorește să fie ca un copil normal, să poată merge și alerga,...

Daca te numeri printre cei care, aflati in cautarea unui loc de munca, s-au lovit in mai multe randuri de insucces dupa o serie intreaga de interviuri de angajare, iar unul dintre motivele cel mai frecvent invocate in aceste situatii a fost lipsa unei calificari, atunci  solutia este simpla si la indemana. Este vorba despre urmarea unor cursuri de calificare, care odata absolvite pot oferi celui care a ales aceast tip de instruire extrem de important  sanse cu adevarat mari pentru a putea sa beneficieze de oferte cu joburi foarte bine platite.

Asa ca cei aflati intr-o astfel de situatie nu trebuie in niciun caz sa se resemneze si sa accepte o astfel de stare de lucruri care ii complica viata. Pentru ca niciodata nu este timpul pierdut si putem gasi ragazul necesar pentru a ne reinventa si de a ne gasi cea mai buna versiune a noastra, prin invatare continua, indiferent de varsta noastra, iar beneficiile certe nu vor intarzia sa apara.

Mai intai, este foarte importanta documentarea in acest sens, cei aflati in aceasta situatie trebuie sa caute cat mai multe variante de cursuri si sa se informeze cat mai detaliat. Acestia trebuie sa se orienteze catre acele cursuri care au in vedere calificari in meserii care li se potrivesc, care au legatura cu aptitudinile pe care le poseda fiecare, dar si pentru care au inclinatie si considera ca le vor putea exercita cu placere.

De asemenea, este important sa se verifice ce tip de program au cursurile pe care le aleg, daca intervalele orare in care acestea se desfasoara sunt convenabile sau daca exista posibilitatea alegerii unui program mai flexibil pentru instruire, astfel incat sa nu perturbe prea mult activitatile zilnice.

Totodata, este esential ca acele cursuri de calificare sa detina toate acreditarile necesare, de la Ministerul Educatiei, de la Autoritatea Nationala pentru Calificari (ANC), pentru a fi siguri ca dupa absovire  vor fi acceptate indiferent cat de exigente ar fi interviurile de angajare la care se vor prezenta.

De asemenea, o alta conditie de care trebuie sa tina cont este si posibilitatea ca diploma sau certificatul eliberat dupa finalizarea instruirii sa permita ca in baza acestor documente absolventul cursului de calificare  sa poata lucra si in afara tarii, fiind recunoscute oriunde acesta va alege sa munceasca.

loading...
- Advertisement -

Advertoriale promovate

Alte articole pe aceiași temă