• Home
  • Parteneri
  • Cum să amenajezi spațiul de lucru coworking – 4 sfaturi utile pentru afacerea ta

Cum să amenajezi spațiul de lucru coworking – 4 sfaturi utile pentru afacerea ta

lucreaza din picioare

Spațiul de lucru este locul unde angajații petrec cel mai mult timp. Modul cum este amenajat influențează starea lor de spirit și productivitatea. Un birou care nu este bine organizat și nu are posibilitatea să se adapteze schimbarilor firmei, cum ar fi fluxurile de noi angajați, poate afecta performanța afacerii tale pe termen lung. În cazul în care compania ta este într-o continua schimbare, acest lucru afectează, implicit, și spațiul de muncă, deoarece trebuie să fie frecvent reorganizat. Timpul petrecut cu această activitate scade semnificativ programul de muncă al angajaților. 

Iată câteva idei simple de care ar trebui să ții cont pentru a crea un spațiu primitor pentru angajații tăi

  • Individualizează spațiul fiecărui angajat

amenajare birou

De cele mai multe ori, în spațiile comune de lucru, birourile sunt așezate unele lângă altele și au același design. Însă fiecare angajat are nevoie de intimitate și de propriul lui spațiu, acest lucru dându-i libertate și sporindu-i productivitatea. Poți să optezi pentru despărțirea fiecărui birou cu panouri fonice sau să oferi posibilitatea alegerii unui element original, de exemplu, scaune de culori diferite sau stickere personalizate. De asemenea, includerea unor elemente estetice de decor, cum ar fi diferite plante, tablouri sau postere amuzante, este o idee bună pentru crearea unei atmosfere pozitive și primitoare.

  • Găsește soluții rapide pentru reamenajare

Venirea unui nou angajat aduce cu sine timp pierdut cu reamenajarea. Pe lângă demersurile administrative, trebuie să găsești și un loc pentru noul său birou. O idee practică ar fi posibilitatea mutării rapide a mobilei. La MagnetCenter, găsești o gamă variată de roți industriale, care se pot monta foarte ușor pe aproape orice piesă de mobilier. Un birou și un dulap pe roți oferă posibilitatea de reamenajare rapidă în orice zi, astfel, reușind să economisești timp și să transmiți oricând senzația de nou.

  • Oferă posibilitatea lucrului din picioare

lucreaza din picioare

Statul pe scaun pentru un timp îndelungat are efecte negative asupra sănătății: afectează sistemul imunitar, determină creșterea în greutate și încetinește circulația sangvină. Pentru a te asigura că angajații tăi sunt nu doar productivi, dar și sănătoși, poți opta pentru o soluție practică de prevenție. Trendul lucrului din picioare devine din ce în ce mai la modă. Oferă posibilitatea unui birou înalt, care să permită lucrul în acest mod. 

  • Folosește lumina naturală

Un alt aspect negativ al statului în birou este scăderea expunerii la lumina naturală. Ai grijă ca spațiul tău să includă cât mai multe ferestre. Lumina naturală sporește energia și buna dispoziție și este mult mai sănătoasă decât cea artificială. 

Fiecare birou ar trebui să fie cat mai apropiat de o fereastră pentru a-l ajuta pe angajat să se bucure cât mai mult de beneficiile luminii naturale. Totodată, aceasta reprezinta și un avantaj practic: te poate ajuta să economisești cheltuielile de curent, reușind să folosești mai puțin corpurile de iluminat.

Un spațiu de lucru ar trebui să fie cât mai primitor și adaptabil, iar angajații, cât mai satisfăcuți, deoarece un salariat fericit este mai productiv, acesta fiind un pas important în creșterea profitului afacerii tale.  

Sursa foto: Shutterstock.com