Cum să construiești o carieră de succes în videochat?

VA Press

În ultimii ani, industria videochatului s-a dezvoltat într-un ritm alert, iar conform ultimelor statistici, în România există peste 100.000 modele care au ales să facă bani și carieră din activitatea de videochat.

La ora actuală, aproape oricine poate să îmbrățișeze meseria de model videochat, dar crezi că oricine poate să construiască o carieră în acest domeniu? Din păcate, răspunsul specialiștilor este nu. Nu este suficient doar să te înscrii pe unul dintre site-urile de specialitate, să-ți deschizi camera și să aștepți ca cineva să plătească pentru imaginea și prezența ta.  E nevoie de multă perspicacitate, ambiție, curaj, muncă și determinare pentru a deveni un model de top.

 

Iată câteva sfaturi pentru a deveni un model de top

 

 

Analizează piața

Inițial, trebuie să faci o analiza de piață și să identifici un studio pe placul tău. Vestea bună este că în Romania există câteva mii de studiouri cu care tu poți semna o colaborare. Trebuie doar să-l alegi pe cel potrivit și care îți oferă posibilitatea de a te dezvolta profesional și în același timp să îți ofere siguranța de care ai nevoie și sprijin în acest nou demers. De exemplu, site-ul de videochat Femme Studio oferă program flexibil, bonus la angajare precum și suport financiar în cazul în care îți dorești o schimbare de look.

 

Tratează această oportunitate cu seriozitate

Chiar dacă ai un program flexibil e important să ții cont de faptul că a fi model de videochat este o meserie ca oricare alta. De aceea, e important  să-ți stabilești un orar precis, să definești obiective legate de câștigurile pe care dorești să le obții în decursul unei luni de zile, să îți faci un plan și să analizezi inclusiv audiența de care ești interesată.

 

Nu te plafona, continua să crești profesional

Îmbunătățirea continuă a abilităților tale îți va oferi ascensiunea pe care ți-o dorești. Având în vedere competitivitatea ridicată din acest domeniu, e important să-ți perfecționezi calitățile sau să dezvolți altele noi. Poți să alegi cursuri de limbi străine pe care încă nu le cunoști, poți să participi la webinarii pentru a afla noutățile din acest domeniu sau poți să optezi pentru traininguri oferite de către profesioniștii din videochat.

 

Nu renunța atunci când rezultatele întârzie să apară

Nu aștepta ca totul să se întâmple peste noapte. Oferă-ți timp pentru a crește atât profesional, cât și financiar. Nu renunța la primele obstacole întâlnite, ci îndrăznește să le privești ca pe niște oportunități de a învăța. Alcătuiește un plan de lucru care să te ajute să transformi punctele slabe în puncte forte și amenințările în oportunități. Analizează ce nu merge bine și încearcă să îți îmbunătățești modul de lucru ori de câte ori ai ocazia. Stabilește obiective pe zile și nu dispera în cazul în care într-una din zile nu ți-ai atins obiectivul. Important e să înveți lecția și să recuperezi data viitoare.

 

Așadar, drumul către o carieră de succes în videochat este presărat cu aceleași provocări ca ale oricărei alte meserii, iar munca și ambiția te vor ajuta în acest demers.   

 

Sursa foto: stocksnap.io