• Home
  • Grădină
  • Cum să cultivați roșii acasă pentru a nu mai fi nevoie să le cumpărați niciodată

Cum să cultivați roșii acasă pentru a nu mai fi nevoie să le cumpărați niciodată

357759376 243614168456251 7562695524784107119 n

Roșiile sunt unul dintre ingredientele cele mai importante din gastronomia noastră. Gustoase și versatilie, conțin numeroase vitamine și minerale și oferă multe beneficii pentru sănătate.

Cultivarea roșiilor acasă este simplă și este metoda ideală pentru a le avea mereu proaspete și la îndemână. Pentru a face acest lucru, tot ce aveți nevoie sunt semințe și pământ.

Pentru a începe, trebuie să alegeți un tomate, care poate fi de orice varietate, atât timp cât conține o cantitate bună de semințe.

Apoi, tăiați roșia în felii de aproximativ jumătate de centimetru grosime. Veți folosi miezul tăiat și cele două felii adiacente.

Între timp, umpleți o ghiveci cu pământ pentru răsaduri și așezați cele trei felii de roșii una lângă alta, la aceeași distanță.

Acoperiți feliile de roșii cu mai mult pământ, creând un strat de aproximativ jumătate de centimetru.

Udați cu apă în cantități generoase, preferabil apă de ploaie, și așezați ghiveciul într-un loc foarte însorit pe balcon sau terasă.

Vârfurile ar trebui să înceapă să se formeze după primele 5 până la 6 zile. După două săptămâni, puteți îndepărta răsadurile mai slabe și puteți transplanta celelalte în ghivecele finale.