• Home
  • Parteneri
  • Cum sa cumperi si sa administrezi medicamentele veterinare, cu succes

Cum sa cumperi si sa administrezi medicamentele veterinare, cu succes

sohini gca84ynlslo unsplash

Iti este greu sa ii dai pisicii sau cainelui tau medicamentele pe care i le-a prescris veterinarul? Te lupti cu un animal de companie ce pare ca nu coopereaza deloc, in special cand este bolnav sau sufera de anumite afectiuni? Daca raspunsul este da, afla astazi ca nu esti singurul roman ce se confrunta cu aceste lucruri! Din fericire insa, am reusit sa punem laolalta cateva sfaturi, trucuri si sugestii menite sa te ajute sa dai mai usor medicamentatia prescrisa pisicii sau cainelui tau.

De ce este atat de important sa stii aceste lucruri pentru tine sau animalul tau?

Indiferent ca este vorba de o tabletă sau de un lichid, câinii și pisicile resping medicamentele și, prea des, acest lucru duce la pierderea dozelor și exasperarea noastra, ca proprietari de animale de companie. Acest lucru nu este bun pentru nimeni, insa dincolo de stres, produce efecte negative grave asupra cainelui sau pisicii de acasa, deoarece fara medicamente, starea acestora nu se va îmbunătăți!

Inainte de orice, fii sigur ca ai comandat online medicamentele veterinare potrivite – gaseste-le acum la Petmax.ro!

sohini gca84ynlslo unsplash 1024x684 1

  • Ascunde-te!

Inainte de a face oricare din aceste trucuri (de mai jos), asigurati-va ca pregatiti medicamentele in “ascuns”. De ce? Pentru ca pisicile si cainii sunt animale inteligente, cu un simt fin de observatie. Acestea te pot vedea cum iei medicamentele si le pregatesti, devenind imediat repulsive. Mai bine, fa ca totul sa para ceva normal sau ca un accident – cand le pregatesti o masa sau te joci, fa sa cada bucatica de mancare ce contine medicamentul, pe jos. O vor lua repede, bucurandu-se ca au fost atenti si ca au castigat o gustare gratuita (accidentala sau nu!)

  • Plasati medicamentul în mancare umeda și puternic mirositoare – o metoda usoara

Animalele au simțul mirosului mult mai dezvoltat decât oamenii. Asadar, s-ar putea ca pisica ori cainele tau sa “simta” ca incerci sa le dai medicamente (sau orice altceva decat obisnuita lor mancare). Cum sa depășesti această problemă? Ascunde medicamentul în alimente umede, cu miros puternic. Mirosul mâncării va ascunde aromele medicamentului și animalul va fi atras în mod natural de respectiva masa delicioasa – acopera pastila cu mancare, nu uita! Eventual, o poti taia, zdrobi si adauga mancarii.

  • Foloseste-te de recompense, in mod egal

Dacă ai mai multe animele de companie, cunoasteti competitia care apare atunci cand impartiti recompense – folositi-va de acest “fenomen” in avantaj propriu pentru a grabi toata munca. Cainii in special, tind sa manance mai repede cand au si alti “concurenti” ce pot primi aceleasi bunatati. In toata aceasta graba, veti putea scapa repede de medicamente, ascunzandu-le usor in gustarica.

  • Tuturor ne plac jocurile!

Oameni si animale… copii sau varstnici… pui sau adulti… toti iubim joaca! Iata asadar inca o metoda prin care sa iesi “invingator” – ia cateva recompense si insereaza medicamentul in ele. Apoi, joacă-te un joc cu catelul, aruncându-i o gustare pentru a vedea dacă o poate prinde. Va fi atat de captivat de joc încât, atunci când arunci recompensa cu pilula, nici măcar nu va observa!

  • Porniti intr-o plimbare

Ce se poate intampla intr-o plimbare scurta, te intrebi? Pe la mijlocul ei (ori aproape de final), va puteti opri si ii puteti darui cainelui o gustare delicioasa. Cu siguranta acolo nu s-ar putea ascunde un medicament, nu-i asa? Cu atat de multe lucruri ce se pot vedea, auzi si mirosi afara, cainele va scapa din vedere “analiza atenta” a recompensei sale!

Ai si alte trucuri pe care le-ai descoperit de unul singur sau le-ai invatat de la alti oameni? Lasa un comentariu aici si ii vei ajuta si pe alti proprietari de animale de companie!