• Home
  • Grădină
  • Cum sa faci o orhidee sa infloreasca din nou rapid folosind usturoi

Cum sa faci o orhidee sa infloreasca din nou rapid folosind usturoi

Cum sa faci o orhidee sa infloreasca din nou rapid folosind usturoi 768x404 1

Dacă orhideea ta nu mai înflorește și nu înțelegi de ce, nu trebuie să te panichezi. Există o soluție simplă și eficientă pentru a o ajuta să înflorească din nou. Usturoiul, o plantă legumicolă apreciată de multe specii de plante, poate fi un ajutor important în acest proces. Acesta nu doar că are o utilizare culinară, dar se dovedește a fi un remediu util și în îngrijirea plantelor.

Usturoiul este cunoscut pentru mirosul său puternic, care acționează ca un repelent natural împotriva dăunătorilor. De asemenea, datorită proprietăților sale antifungice, ajută la combaterea ciupercilor și a petelor maronii de pe frunzele plantelor.

Dacă orhideea ta nu produce flori, un remediu natural eficient poate fi un îngrășământ pe bază de usturoi, ușor de preparat chiar acasă.

Pentru a crea o soluție rapidă, urmează acești pași:

  1. Ia o linguriță de usturoi uscat.
  2. Diluează acest condiment într-un litru de apă.

Poți folosi această soluție pentru a uda orhideele. Usturoiul uscat este ideal atunci când vrei o soluție rapidă pentru revitalizarea orhideei tale.

În cazul în care ai mai mult timp la dispoziție și preferi să folosești usturoi proaspăt, poți pregăti un decoct eficient astfel:

  1. Ia 3 căței de usturoi, curăță-i și zdrobește-i.
  2. Pune usturoiul zdrobit într-un vas și adaugă apă călduță.
  3. Lasă amestecul să stea cel puțin 24 de ore.
  4. După acest timp, strecoară soluția și diluează-o în 3 litri de apă.

Udă planta o dată la 10 zile cu această soluție, pentru a stimula înflorirea.

De ce orhideea face frunze, dar nu înflorește?

Dacă orhideea ta produce doar frunze și rădăcini, dar nu înflorește, aceasta indică un posibil deficit de lumină. Plantele de orhidee au nevoie de o cantitate adecvată de lumină pentru a înflori. Dacă observi că nu înflorește, poate fi momentul să o mutați într-un loc mai luminos, aproape de o fereastră, dar evitând expunerea directă la soare.

De asemenea, diferitele tipuri de orhidee necesită diferite intensități de lumină. Orhideele Phalaenopsis, de exemplu, sunt ideale pentru începători, fiind ușor de îngrijit și având nevoie de lumină filtrată. În schimb, specii precum Oncidium sau Dendrobium necesită mai multă lumină.

Temperatura camerei joacă și ea un rol important în înflorirea orhideelor. Aceste plante sunt sensibile la schimbările de temperatură, așa că trebuie evitate locurile prea calde, cum ar fi lângă un calorifer, și trebuie ținute departe de curenții de aer.

Un alt motiv pentru care orhideea poate refuza să înflorească este lipsa îngrășământului. Este important să fertilizezi orhideea o dată pe lună cu un îngrășământ special formulat pentru acest tip de plantă, pentru a stimula dezvoltarea și înflorirea.