Cum să îți pregătești mașina pentru iarnă?

Pe timpul iernii, drumurile pot fi extrem de periculoase, ceea ce înseamnă că șofatul reprezintă un factor de stres în această perioadă a anului. Dacă îți vei întreține mașina, vei conduce respectând toate reglementările și normele de siguranță și vei avea un kit de urgență în interiorul autovehiculului tău, vei îndeplini – deja – primii pași care te vor ajuta să te pregătești pentru venirea iernii. Sunt câteva lucruri pe care le poți face, pentru a circula în siguranță pe drumurile înzăpezite, a căror apariție este iminentă. Cu toate acestea, pregătirea mașinii pentru sezonul rece necesită atât timp, cât și bani, așa că este bine să iei în considerare următoarele aspecte.

Iată cum îți poți pregăti mașina, pentru a conduce în siguranță în timpul iernii

  • Verifică benzile de rulare ale anvelopelor. Atunci când îți pregătești mașina pentru iarnă, asigură-te că verifici stadiul de uzură în care se află benzile de rulare ale anvelopelor și rotește-le la fiecare schimbare de ulei. Pentru a verifica benzile de rulare ale anvelopelor, poți să folosești o monedă (tehnica este cunoscută sub denumirea de Testul Penny). Plasează moneda în canelura benzii de rulare a anvelopei. Așază moneda cu capul acesteia îndreptat spre tine și lipește-o în banda de rulare, astfel încât fața ei să nu mai fie vizibilă. Dacă întreaga suprafața a monedei este vizibilă atunci când se află în canelură, este timpul să îți schimbi anvelopele.
  • Umflă anvelopele. Presiunea scăzută a aerului din anvelope poate reprezenta un pericol pe drumurile de iarnă. Este indicat să duci mașina la un mecanic, pentru a verifica presiunea acestora și pentru a le umfla, dacă este necesar. Dacă ai cunoștințe despre verificarea presiunii din anvelope, poți face asta chiar tu, la o pompă de aer pentru anvelope, care se găsește în majoritatea benzinăriilor.
  • Ia în considerare anvelopele de iarnă. Trecerea la anvelopele de iarnă, în special în zonele de munte, în care ninge în abundență, poate să te ajute să conduci pe drumurile înzăpezite și periculoase. Totodată, nu uita că anvelopele au nevoie și de pneuri (vezi aici modele de pneuri de la Anvelope-oferte).
  • Schimbă uleiul și antigelul. Întreținerea regulată a autovehiculului tău nu poate decât să contribuie la prevenirea oricăror probleme ale mașinii, care pot apărea în timpul lunilor de iarnă.
  • Verifică sistemul de încălzire al mașinii. Dacă vei conduce pe distanțe scurte, lipsa căldurii din mașină nu va reprezenta o povară pentru tine. Dar, dacă este vorba de distanțe mai lungi, poate fi frustrant și complet nesănătos să conduci fără a avea o sursă de căldură. Având un sistem de încălzire funcțional, vei putea preveni disconfortul provocat de frig.
  • Verifică bateria mașinii. Capacitatea bateriei mașinii tale poate să scadă din cauza frigului. Asigură-te că autovehiculul tău este pregătit pentru iarnă și roagă un profesionist să inspecteze fluidul și cablurile bateriei.

Așadar, pentru a trece cu ușurință de lunile de iarnă, care aduc, odată cu ele, mult frig și multă zăpadă, este indicat să iei în considerare aceste câteva sfaturi. Astfel, vei preveni apariția oricăror accidente și probleme în timp ce vei conduce.

Sursa foto: shutterstock.com