Cum să reduceți costul de achiziție a hainelor pentru copii?

Cereți cunoscuților să vă închirieze haine de copii

Puteți reduce costul achiziționării de haine pentru copii, dacă cineva din familie sau de la cunoscuții dvs. au copii mici. Copilul nou-născut nu are nevoie de foarte multe haine. Sunt de ajuns doar câteva piese de calitate pentru sezonul acela. Foarte mulți părinți fac greșeala de a cumpăra haine în avans și adesea se întâmplă faptul că, copilul nu va purta niciodată acele haine deoarece îi sunt mici. 

Dacă aveți pe cineva în familie sau printre prieteni, care au un copil mic și haine pe care aceștia nu le mai folosesc deoarece copilul lor a crescut, cereți-le ca să vă împrumute câteva hăinuțe. Sau chiar ați putea cumpăra aceste haine. Desigur, totul depinde de acordul dintre cele două părți.

Acest lucru va face ca hainele pe care nimeni nu le folosește, să poată fi refolosite și astfel reducerea cheltuielilor va fi un beneficiu pentru viitorii părinți.

Hainele vi le coaseți

Dacă știți să coaseți cu o mașină de cusut, puteți avea ocazia de a coase singuri hainele pentru copii și dvs. Totuși, aveți posibilitatea să vă coaseți hainele și la un croitor bun. În ultimii ani, magazinele cu materiale textile au înregistrat un interes crescut pentru achiziționarea de materiale textile de calitate. Acest lucru se datorează și disponibilității de articole de copii cu calitate ieftină în magazine, care după câteva spălări, își pierd forma și devin inutilizabile. Material textil vândut în magazine specializate sau în magazine online sunt de înaltă calitate, își păstrează forma chiar și după mai multe spălări, iar hainele concepute din materiale textile de calitate vor putea fi refolosite și de alți copii. În plus, îmbrăcămintea nu este cusută în țări din lumea a treia, unde croitoresele lucrează mai mult de douăsprezece ore pe zi și nu sunt plătite corespunzător pentru munca lor.

Cum ar putea să reducă costurile de achiziție hainele pe care trebuie să le dați unei croitorese să le coase? În timp ce hainele cosite de copii de o calitate ieftină, nu au o durată de viață mai lungă și va trebui să le înlocuiți în mod regulat, hainele cusute din țesături de calitate vor avea viață lungă, și astfel veți economisi practic prin reducerea de cumpărare a hainelor noi. Nu contează dacă achiziționați un material impermeabil pentru producerea de geci pentru copii sau bumbac 100% pentru producția de tricouri sau pantaloni de trening. Hainele cusute de calitate din material bun, vor avea o durată lungă de viață. 

Dacă doriți să reduceți costurile pentru articole de copii, întrebați-vă cunoscuții dacă v-ar împrumuta hainele copiilor lor, sau puteți să vă dați unei croitorese să vă coase haine din materiale de calitate. Cu toate acestea, puteți cumpăra, articole de îmbrăcăminte pentru copii și de la bazare de haine copii, sau puteți alege hainele de copii la SWAP.

Sursa de imagine:

igorstevanovic / Shutterstock.com