• Home
  • Sănătate
  • Cum să scapi de constipație cu ajutorul remediilor naturiste?

Cum să scapi de constipație cu ajutorul remediilor naturiste?

200 wp

Constipația este o problemă comună, care apare la oameni de toate vârstele. Se estimează că fiecare al optulea om suferă de tulburări cronice de defecare. Persoanele în vârstă și persoanele cu mobilitate redusă suferă de constipație, dar evacuarea nefrecventă a scaunelor poate fi și rezultatul unei diete necorespunzătoare și al stresului. Ce remedii rapide există pentru constipație?

Ce este constipația și care sunt simptomele acestei afecțiuni?

Constipația este o afecțiune frecventă, cu mișcări intestinale rare (mai puțin de trei ori pe săptămână). Este adesea însoțită de durere și o senzație de defecare incompletă. Constipația cronică la adulți afectează aproximativ 10-15% din populație și este mai des diagnosticată în rândul femeilor și vârstnicilor, ceea ce necesită utilizarea unor laxative pentru constipație pentru normalizarea tranzitului intestinal.

Simptomele obstrucției includ mișcările intestinale rare, care necesită mult efort, provoacă durere și disconfort, precum și o senzație de defecare incompletă și excreție de mase fecale dure. Fără un tratament constipație eficient, nu există nici o ameliorare. 

Problemele pot apărea la orice vârstă, inclusiv la copii. Cel mai adesea este o boală inofensivă cauzată de o schimbare a dietei, stres, o călătorie lungă, cantități mici de lichide băute, un stil de viață sedentar sau activitate fizică insuficientă.

Remedii din natură pentru constipație

Cum scapi de constipație? Remediile se bazează pe introducerea unor obiceiuri alimentare sănătoase și a activității fizice. Pentru mulți oameni, o modalitate bună de a scăpa de constipație este să bea multă apă, căci foarte adesea ritmul mișcărilor intestinale se modifică din cauza unei cantități mici de lichide consumate. Merită, de asemenea, să bei un pahar de apă cu lămâie și o linguriță de miere pe stomacul gol. 

Dieta incorectă, adică constând dintr-o cantitate mare de carbohidrați și grăsimi animale, favorizează constipația. Sunt greu de digerat și rămân în stomac și intestine mult timp.

Ce ajută în constipație? În primul rând fibrele, care acționează asupra intestinului și  „mătură” toate resturile alimentare nedigerate din organism, stimulând tractul digestiv. 

Constipația este un semnal că ceva nu funcționează corect în organism, de aceea merită să optezi pentru o ședință de consiliere nutrițională și terapeutică și recomandarea celor mai bune remedii naturiste.