• Home
  • Parteneri
  • Cum se instaleaza benzile LED – Urmeaza acesti pasi simpli!

Cum se instaleaza benzile LED – Urmeaza acesti pasi simpli!

Cum se instaleaza benzile LED – Urmeaza acesti pasi simpli

Daca doriti sa adaugati culori unei camere, LED-urile sunt o alegere excelenta si moderna. Acestea vin in role mari pe care le puteti configura cu usurinta, chiar daca nu aveti experienta de montat. O instalare reusita necesita planificare pentru asigurarea lungimii corecte si a sursei de alimentare potrivita, dar si asigurarea achizitionarii instrumentelor necesare, precum conectorii si suportul adeziv. 

Iata ce trebuie sa faci step-by-step pentru o instalare eficienta 

Selectarea LED-urilor si a surselor de alimentare

Masurati zona dorita si faceti o estimare aproximativa a cantitatii de banda de care veti avea nevoie. Daca aveti de gand sa instalati spoturile in locatii diferite, masurati fiecare punct, astfel incat sa puteti taia din dimensiune mai tarziu. Adaugati masuratorile pentru a estima lungimea totala pe care va trebui sa o achizitionati. Va puteti orienta asupra unor benzi cu led care pot propaga nuante diferite, oferind astfel atmosfera dorita in orice moment. Cea mai sigura si simpla achizitie este la Ledel, acest site fiind specializat pe domeniu si simplu de navigat. 

Planificati instalarea inainte din timp

Incercati sa realizati o schita a zonei, stabilind unde veti plasa luminile si locatiile prizelor din apropiere la care le puteti conecta. Asigurati-va ca tineti cont de distanta dintre cea mai apropiata priza si locatia luminii LED. Obtineti o lungime mai mare de iluminat sau un cablu prelungitor, dupa cum este necesar, pentru a umple golul.

Verificati cerintele de tensiune

Uitati-va la eticheta produsului sau pe descrierea produsului, in cazul in care le cumparati online. LED-urile sunt fie 12V, fie 24V. Pentru a le prelungi durata de viata, trebuie sa aveti o sursa de alimentare potrivita. In caz contrar, acestea nu vor avea suficienta putere pentru a functiona.

Daca intentionati sa utilizati mai multe benzi sau sa taiati LED-uri in benzi mai mici, le puteti conecta in general la aceeasi sursa de alimentare. Luminile de 12V se potrivesc bine in majoritatea locatiilor si consuma mai putina energie. Cu toate acestea, varietatea de 24V straluceste mai puternic si vine in lungimi mai mari.

Achizitionati o sursa de alimentare corespunzatoare

Aveti acum suficiente informatii pentru a selecta sursa de alimentare perfecta pentru a aprinde LED-urile. Gasiti o sursa de alimentare adecvata care sa se potriveasca atat cu puterea maxima nominala in watti, cat si cu amperajul. Cel mai frecvent folosit, este un adaptor in forma de caramida similar cu cel folosit pentru alimentarea laptop-urilor. Majoritatea aparatelor moderne vin cu piesele necesare pentru a se conecta la benzi.

Daca intentionati sa alimentati separat, achizitionati adaptoare de alimentare pentru fiecare. Nu uitati sa calculati puterea necesara fiecaruia, deoarece acestea pot fi diferite. De asemenea, pentru spoturile reglabile, selectati o sursa de alimentare care este, de asemenea, reglabila. De altfel, ati putea plasa un comutator variator intre sursa de alimentare si LED-uri.

In concluzie, este important sa faci research inainte sa incepi un proiect de instalare de orice fel. Oricat de usor sau dificil ti s-ar parea procesul, in lucrul cu electricitatea, cele mai importante sunt planificarea si protejarea! 

Sursa foto:shutterstock.com