• Home
  • Parteneri
  • Cum se montează piatra decorativă corect și ce modele să alegi pentru un finisaj impecabil?

Cum se montează piatra decorativă corect și ce modele să alegi pentru un finisaj impecabil?

rsz 14019407 1

Alege modelul potrivit de piatră decorativă

Alegerea modelului potrivit de piatră decorativă este o decizie importantă care trebuie luată cu atenție. Tipul de piatră pe care îl vei alege va avea un impact semnificativ asupra aspectului și procesului de montaj piatra decorativă. Iată câțiva factori de luat în considerare atunci când selectezi un model de piatră decorativă:

  • Culoarea: Culorile diferite pot avea efecte diferite pe suprafețe diferite, așa că este important să iei în considerare culoarea pietrei pe care o selectezi. Culoarea poate ajuta la crearea unei legături între diferite elemente ale proiectului, poate adăuga profunzime și textură sau pur și simplu poate face ca un spațiu să se simtă mai confortabil și mai primitor. Unele alegeri comune pentru pietrele decorative includ gri, alb, maro și bej.
  • Forma și textura produsului finit – Pietrele decorative se regăsesc în diferite forme și texturi pentru a crea un finisaj spectaculos. Poți opta pentru modele travertin vein-cut, travertin pavelat, piatră decorativă Code sau Roma din colecția Star Stone a crea spații interioare sau exterioare uimitoare. 

Cum se montează piatra decorativă în mod corect?

Chiar dacă ești un novice în astfel de proiecte, specialiștii te învață cum se monteaza piatra decorativa pas cu pas. Astfel, pentru a instala piatra decorativă în mod corespunzător, trebuie să pregătești suprafața înainte de aplicare. Acest lucru implică îndepărtarea oricărui finisaj de suprafață existent și nivelarea suprafeței cu o mistrie. Apoi, poți aplica adezivul  cu o gletieră zimțată pentru a ajuta la lipirea pieselor pe suprafața existentă. După lipirea plăcii, ai la dispoziție aproximativ 20 de minute pentru a o poziționa, pentru un finisaj corect. 

În unele cazuri, este posibil să fie nevoie să folosești și unelte speciale sau adezivi pentru a ajuta la menținerea pietrei decorative la locul ei. În general, este important să respecți instrucțiunile producătorului atunci când instalezi piatra decorativă, astfel încât să obții rezultate bune și să obții aspectul dorit pentru proiectul tău.

Piatra decorativă poate adăuga frumusețe și caracter oricărei case, ceea ce o face o alegere perfectă pentru multe aplicații. Cu toate acestea, montajul acesteia poate fi o sarcină dificilă dacă este făcut incorect. Urmând pașii descriși mai sus despre cum se pune piatra decorativa și recomandările specialiștilor, poți instala corect piatra pentru a obține un finisaj impecabil de fiecare dată.