Cum te poți distra la tine acasă. Idei de activități pentru zile deosebite

Frigul s-a instalat, nopțile sunt lungi, iar timpul petrecut în propriile case devine din ce în ce mai îndelungat. Mai mult decât atât, pandemia de coronavirus a schimbat regulile sociale, astfel că locuința a devenit birou, cinema, școală, sală de sport, cafenea și bibliotecă.

Cu cât petreceți mai mult timp închiși în casă, cu atât vă doriți să evadați din rutina cotidiană, să vă distrați mai mult și să petreceți clipe de neuitat. Totuși, deși statul în casă pare dușmanul distracției, există modalități prin care puteți să petreceți clipe de neuitat alături de cei dragi. 

Iată câteva idei de activități pe care le puteți face în propria casă: 

  • Filmele sunt ingredientul cheie pentru o seară perfectă. Dacă „pe vremuri” exista sală de cinema, unde vă relaxați și vă petreceați timpul cu prietenii, în prezent exista laptopul, TV-ul și o listă interminabilă de producții cinematografice pe care le puteți viziona. Cum te poti distra la tine acasa. Idei de activitati pentru zile deosebite1 1024x682 1

Sunteți fan al filmelor de acțiune care vă țin cu sufletul la gură? Vă plac comediile romantice? Sau poate preferați o animație pe care să o vizionați cu cei mici? Orice ați alege, va fi opțiunea potrivită, dacă vă va face să vă relaxați și să vă simțiți bine. 

  • Timpul petrecut în compania unei cărți bune vă poate schimba complet ziua. Lumea cărților este un tărâm magic în care puteți călători oriunde, oricând și cu viteza luminii. „Un cititor trăiește o mie de vieți înainte de a muri. Cel care nu citește niciodată trăiește doar una”, spunea celebrul autor George R.R. Martin.

Dacă nu mai știți ce să citiți, puteți încerca Trei metri deasupra cerului, un roman fabulos, care prezintă o poveste de dragoste modernă, un fel de Romeo și Julieta ai acestui secol, care trăiesc o aventură  incredibilă. 

Dacă vă place literatura fantastică, puteți reveni oricând asupra celebrelor cărți cu Harry Potter sau a seriei Divergent, volume pe care, cu siguranță, nu le veți lăsa din mână până la final. 

  • În ciuda faptului că nu mai ieșiți din casă așa cum o făceați înainte, mișcarea nu trebuie să lipsească din rutina zilnică. Vă puteți apuca de cursuri online de aerobic, de pilates, de HIIT sau de orice formă de sport care vă place. Important este să vă mențineți într-o formă fizică bună. 

Mai mult decât atât, mișcarea favorizează eliberarea de endorfine și vă veți simți mai fericit, fără a avea un motiv aparent. Nu vă rămâne decât să vă pregătiți echipamentul sportiv și să vă apucați de treabă!Cum te poti distra la tine acasa. Idei de activitati pentru zile deosebite2 1024x683 1

  • Învățați să faceți prăjituri (dacă nu știți deja). Mirosul de aluat fraged și de vanilie vă va da o stare extraordinară și vă va duce cu gândul în copilărie, atunci când vă trezeați în mirosul de măr copt sau chec delicios făcut de bunica. 

Vă puteți cumpăra cărți de bucate, urmări tutoriale video sau vă puteți înscrie la un curs online de cofetărie. Toate acestea din confortul locuinței dumneavoastră! 

Nimic nu va fi la fel de bun ca primul tort pe care îl veți face de la zero, cu aluat copt, cremă de casă și frișcă bătută din smântână cremoasă!

Orice ați alege să faceți atunci când sunteți în propria casă este important să vă simțiți bine, să vă bucurați de timpul petrecut în singurătate sau alături de familie. Momentele cele mai frumoase se petrec acasă! 

Sursa foto: Pexels.com