• Home
  • Parteneri
  • Cum trebuie să analizezi un meci de fotbal la pariuri sportive

Cum trebuie să analizezi un meci de fotbal la pariuri sportive

schemasigura5sd4fsd5f4gw5df4w

Foarte multă lume analizează meciuri de fotbal pe internet și apar destule persoane care vând ponturi la pariuri ca urmare a analizei lor. Am observat însă că multe dintre aceste recomandări de pariere nu au o fundație solidă și studierea unui anume meci este de multe ori incompletă.

Din acest motiv am ales să îți prezint în rândurile următoare ce presupune analiza unui meci de fotbal înainte să plasezi un pariu pe evenimentul respectiv.

Statistica nu este suficientă

Dacă îți alegi pronosticurile bazându-te exclusiv pe date statistice atunci știi sigur că pe termen lung vei ajunge să pierzi mai mulți bani decât ai câștigat din pariuri.

Fotbalul este un sport prea complex, cu prea mulți factori variabili ca să poată fi redus la niște statistici sau înțeles doar prin studierea lor.

Ca și parior poți fi înșelat foarte ușor de astfel de date. Să spunem că echipa pe care vrei să pariezi are 10 meciuri la rând cu minim două goluri marcate. Vei crede automat că și al 11-lea meci va avea același tipar și pariezi în consecință. Dar dacă ai ști că antrenorul echipei respective își va menaja cei mai buni 3 oameni în acel meci ai mai plasa același pariu?

Studiază ceea ce nu ține de echipele implicate

Pe lângă știrile legate de antrenori, jucători și cluburi în general, mai există o serie de aspecte care sunt scăpate de multe ori din vedere atunci când se analizează un meci.

Nu subestima importanța condițiilor meteo de la ora disputării jocului. Unele echipe ofensive au probleme pe faza de construcție atunci când terenul este greu practicabil, de exemplu când plouă abundent în timpul meciului.

Verifică dacă spectatorii au sau nu au voie să stea în tribune. De exemplu, la partidele jucate pe perioada pandemiei s-a observat o scădere masivă a procentajului de victorii ale echipelor gazdă, deoarece acestea au fost private de susținerea propriilor suporteri.

Arbitrul întâlnirii. Este exigent și fluieră orice contact sau lasă jocul liber și favorizează un ritm accelerat al jocului? Nu scăpa aceste detalii din vedere chiar și dacă nu pariezi pe cartonașe. Un ”fluieraș” care întrerupe jocul prea des va determina ca timpul de joc efectiv să fie redus și, astfel, să apară mai puține ocazii de poartă. 

În același mod, un arbitru care scoate ușor cartonașele din buzunar poate determina ca în meci să apară eliminări la care nu te-ai fi gândit înainte de startul partidei.

Nu consulta doar sursele oficiale

Desigur, este esențial să urmărești site-urile oficiale ale echipelor implicate în meciul respectiv, la fel și paginile lor de social media. Cluburile mari anunță acolo jucătorii indisponibili sau problemele de lot. Pe lângă acestea, e obligatoriu să citești analiza partidei așa cum a fost făcută de cea mai importantă publicație din țara respectivă.

Dacă vrei însă mai mult decât atât, caută pe rețelele de socializare profilele unor jurnaliști care se ocupă în special de analiza unor anumite echipe. Poți afla de acolo despre negocierile de transfer între anumiți jucători implicați în meci, care astfel nu vor da randamentul cel mai bun.

De asemenea, poate descoperi că la echipa favorită tocmai a izbucnit un scandal între antrenor și căpitan, un aspect pe care niciodată nu îl vei găsi pe site-ul oficial al clubului.

Ți-am prezentat 3 categorii de informații care te ajută să iei o decizie mai bună atunci când analizezi un meci. Sunt de acord că o astfel de analiză solicită mult, mult timp din partea unui parior, de aceea îți recomand să îți găsești un site cu tipsteri profesioniști, care oferă analize de calitate. 

Cu cât ai mai multă informație legată de un meci, cu atât șansele ca pariul tău să fie câștigător cresc!