• Home
  • Externe
  • Cutremur cu magnitudinea de 5,8 pe Richter, resimțit puternic în Grecia

Cutremur cu magnitudinea de 5,8 pe Richter, resimțit puternic în Grecia

cutremur-cu-magnitudinea-de-5,8-pe-richter,-resimtit-puternic-in-grecia

Vineri, 29 martie 2024, ora locală 9:12, regiunea Ilia din Grecia de Vest a fost zguduită de un cutremur cu magnitudinea de 5.7, conform Observatorului Național de la Atena (NOA). Epicentrul seismului a fost localizat în apropiere de Pyrgos, la o adâncime mică de 21.5 km, făcându-l să fie resimțit puternic de către populație.

Deși magnitudinea, epicentrul și adâncimea cutremurului pot suferi modificări în urma analizelor ulterioare ale seismologilor, informațiile preliminare sugerează că evenimentul nu a produs daune semnificative, ci doar căderi de obiecte și spargeri de geamuri.

Localitățile din apropierea epicentrului, cum ar fi Philiatra, Kyparissia, Gargalianoi, Pyrgos, Amaliada și Kalamata, au resimțit cutremurul ca o mișcare ușoară. Chiar și în Tripoli și Patras, situate mai departe de epicentru, seismul a fost perceput, însă într-o măsură mai slabă.

La scurt timp după, un alt seism cu magnitudinea inițială de 5.6 a fost raportat în apropiere de Kalamata, cu epicentrul la o adâncime de 15.4 km. Magnitudinea acestui al doilea cutremur a fost ajustată de către diferite agenții la valori între 5.8 și 6.0.

 » Citește tot Horoscopul zilei