Cutremur în România, în această dimineață. Ce magnitudine a înregistrat seismul

VA Press

Cutremur

În această dimineață, pe data de 15 august 2023, un nou cutremur a avut loc în România. Se pare că țara noastră a fost zguduită din nou de un seism! Potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), seismul s-a produs la ora 05:03:31 (ora locală a României). Iată ce magnitudine a înregistrat seismul și unde a fost resimțit!

Un nou cutremur a zguduit România astăzi, pe data de 15 august 2023. Seismele sunt tot mai dese în țara noastră, iar oamenii sunt speriați. Iată ce a anunțat Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) cu privire la seismul de la ora 05:03:31!

Cutremur în țara noastră, în această dimineață
Conform Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), cutremurul din această dimineață a înregistrat magnitudinea de 3,5 grade pe scara Richter și s-a produs la adâncimea de 129,9 kilometri.

Acest seism a avut loc în zona seismică Vrancea, Buzău. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor orașe din România: la 53 de kilometri V de Focșani, la 58 de kilometri NV de Buzău, 62 de kilometri SE de Sfântu-Gheorghe, 69 de kilometri E de Brașov și la 83 de kilometri NE de Ploiești.

Când s-a produs ultimul seism în România
Ultimul cutremur în România s-a produs în ziua de 12 august 2023, adică în urmă cu doar câteva zile și a avut loc la ora 17:29:35 (ora României). Seismul din acea zi s-a produs în aceeași zonă, adică în Vrancea, Buzău și a fost un cutremur slab cu magnitudinea de 3,0 grade pe scara Richter, la adâncimea de 124,4 kilometri.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor orașe din țara noastră: 57 kilometri SE de Sfântu-Gheorghe, 59 kilometri NV de Buzău, 62 kilometri V de Focșani, 62 kilometri E de Brașov, 77 kilometri NE de Ploiești.