• Home
  • Parteneri
  • Cuvinte încurajatoare pentru o persoană care trece printr-un deces

Cuvinte încurajatoare pentru o persoană care trece printr-un deces

servicii funerare sector 5 2 1024x734 1

Deși moartea face parte din cursul natural al vieții fiecărui om, adevărul este că acest eveniment este greu de acceptat, și mai ales, greu de depășit. Este foarte copleșitor să fii pus în ipostaza în care trebuie să accepți pierderea unei persoane importante, tocmai de aceea, suportul pe care fiecare persoană îl primește în fața unei astfel de suferințe este are o însemnătate aparte.

Chiar dacă se consideră că uneori cuvintele sunt de prisos, atunci când vorbim despre cuvintele de încurajare pe care le putem spune unei persoane care suferă o pierdere, este bine de menționat că acestea pot avea o oarecare influență. În momentele dificile ale vieții, orice persoană are nevoie de sprijin, de un umăr pe care să-și poată spună oful și de o vorbă caldă, și astfel, chiar și atunci când vorbim despre pierderea unei persoane, suportul primit de la oamenii din jur poate avea o influență.

Niciun om nu merită să fie singur sau să fie nevoit să depășească astfel de situații de unul singur, tocmai de aceea, în articolul prezent vom discuta despre ceea ce poți spune unei persoane care trece printr-un deces. Știm că devine destul de greu în acele momente să alegem cuvintele și este destul de greu să transmitem ceea ce ne dorim, motiv pentru care, te invităm să rămâi alături de noi pentru a afla cum îi poți fi alături unei persoane care a pierdut pe cineva drag.

Cum poți fi alături de cineva care trece printr-un deces?

Deși nu pare că sunt foarte multe lucruri de făcut în acele momente copleșitoare, adevărul este că acele cuvinte pe care alegem să le spunem în fața unei persoane care trece printr-un deces pot avea o influență considerabilă. În acele momente dificile, fiecare om merită și are nevoie de suport și de sprijin, tocmai de aceea, o vorbă caldă poate contribui mai mult decât ne putem imagina.

Iată care sunt principalele lucruri pe care le putem exprima:

  1. Exprimarea regretului și a părerii de rău

Atunci când ne dorim să fim alături unei persoane care trece printr-un moment dificil, exprimarea regretului și a părerii de rău față de pierderea pe care o suferă în acele clipe ar putea avea o influență. Așa cum am mai spus, deși se consideră că acele cuvinte sunt de prisos în fața pierderii unei persoane care a trecut în neființă, adevărul este că orice persoană are nevoie de suport și, mai mult ca sigur, de o vorbă caldă. Exprimându-ne părerea de rău și regretul îi vom transmite persoanei în cauză că nu este singură în acele momente, și mai ales, putem transmite că și noi, precum și alte multe persoane care îi sunt alături, suntem în acord cu trăirile și sentimentele copleșitoare pe care le are. Chiar dacă este de știut că în acele momente tot ce putem să facem este să acceptăm pierderea unei persoane, aceste lucruri sunt greu de auzit, având în vedere întreaga încărcătură emoțională care-și face apariția. Ar fi bine să evităm să folosim astfel de exprimări în fața persoanei care suferă o pierdere, și mai degrabă, să încercăm să-i validăm gândurile și emoțiile pe care le experimentează. Acest lucru ar ajuta-o să înțeleagă că tot ce simte este normal și de înțeles, având în vedere momentul dificil al vieții în fața căruia este pusă. 

     2. Exprimarea sprijinului necondiționat

În egală măsură, pentru a oferi sprijin unei persoane care suferă o pierdere, putem încerca să exprimăm suportul necondiționat pe care suntem dispuși să i-l oferim. Acest lucru va conta mai mult decât ne putem imagina, pentru că așa cum am tot menționat, orice om are nevoie să simtă că are pe cineva aproape de el, care îi este alături și care dorește să-l sprijine. Exprimând sprijinul necondiționat pe care dorim să-l oferim, bineînțeles, dacă dorește acest lucru, o putem ajuta pe persoana în cauză să vadă și să simtă că nu este singură și că nici nu trebuie să se confrunte de una singură cu această perioadă dificilă. În acele momente, va putea înțelege că este important să solicite ajutor și să apeleze la suportul pe care îl poate primi din partea persoanelor din jur.

Pe lângă suportul oamenilor din jurul său, orice persoană care suferă o pierdere poate primi sprijin necondiționat din partea firmei de servicii funerare non stop București. Personalul acesteia deține o experiență demnă de apreciere, fiind orientat către nevoile și dorințele persoanei care trebuie să treacă prin acele clipe copleșitoare ale vieții. Toate recomandările, îndrumările și sugestiile pe care le va primi din partea personalului profesionist și atent o va ajuta să ia acele decizii care sunt cele mai potrivite, și astfel, parcurgerea tuturor etapelor ce nu trebuie să fie omise după ce survine decesul unei persoane vor deveni din ce în ce mai ușor de respectat și de implementat.